11 C
Podgorica
Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img

Milenković oborio crnogorski rekord u Dohi

Na Svjetskom prvenstvu u plivanju, mladi crnogorski talent Miloš Milenković napravio je značajan uspjeh u svojom prvom seniorskom nastupu, postavljajući novi državni rekord u disciplini 50 metara delfin. Ovaj 18-godišnji plivač ostvario je vrijeme od 24.17 sekundi, što je poboljšanje njegovog prethodnog najboljeg rezultata za devet stotinki.

Milenkovićev nastup na Svjetskom prvenstvu označio je njegov impresivan debi na međunarodnoj sceni, gdje je u kvalifikacijama zauzeo 32. mjesto među 69 takmičara. Njegov rezultat predstavlja značajan korak naprijed ne samo za njegovu karijeru, već i za plivanje u Crnoj Gori, dokazavši da zemlja ima mlade nade koje mogu konkurisati na najvišem nivou.

Svjetski rekord u disciplini 50 metara delfin trenutno iznosi 22.27 sekundi, što stavlja Milenkovićev uspjeh u perspektivu i naglašava njegov potencijal za dalji razvoj i ostvarenje još većih uspjeha u budućnosti.

Milenkovićeva postignuća na ovom prvenstvu sigurno će biti inspiracija mnogim mladim sportistima u Crnoj Gori i dokaz su da su upornost i posvećenost ključni za ostvarivanje izuzetnih rezultata. Sa ovakvim pristupom i kontinuiranim radom, mladi crnogorski plivač postavlja temelje za obećavajuću karijeru na međunarodnoj plivačkoj sceni.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite