16.8 C
Podgorica
Srijeda, 21 Februara, 2024
spot_img

Milatovića savjetuju Vukšić, Stijović, Papović, Lakić Barfus, Šikmanović i Grgić

- Marketing -spot_imgspot_img

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović potpisao je danas ukaze o imenovanju šest novih savjetnika, a među njima su, između ostalih, bivši šef ANB-a Dejan Vukšić, bivši ministar Aleksandar Stijović, ali i predstavnica NVO sektora Biljana Papović, doskoro zamjenica izvršnog direktora Centar za demokratsku tranziciju (CDT).

Kako je Portalu RTCG potvrđeno iz Kabineta predsjednika za savjetnicu za spoljnu politiku imenovana je Marija Lakić Barfus, savjetnica za politički sistem i unutrašnju politiku je Biljana Papović, savjetnik za pravna pitanja Ivan Šikmanović, savjetnik za bezbjednost i odbranu Dejan Vukšić, savjetnik za ekonomiju i ekonomsku diplomatiju Mladen Grgić, dok je savjetnik za regionalni razvoj Aleksandar Stijović.

Lakić Barfus je karijerni diplomata i bila je, između ostalog, generalna direktorica za NATO i politiku bezbjednosti pri Ministarstvu vanjskih poslova.

Šikmanović je bio savjetnik za pravna pitanja bivšeg premijera Zdravka Krivokapića.

Grgić je do marta bio na čelu Agencije za investicije Crne Gore, dok je Stijović bio ministar poljoprivrede u 42. Vladi.

Po aktu o sistematizaciji, predsjednik Crne Gore ima mogućnost imenovanja deset savjetnika.

Ranije je za savjetnika za spoljnu politiku imenovan Filip Ivanović.

- Advertisement -spot_img
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite