11.2 C
Podgorica
Utorak, 23 Aprila, 2024
spot_img

Milatović sa ambasadorima Kvinte pri OEBS-u: Dobijanje IBAR-a bio bi dodatan impuls ubrzanju našeg evropskog puta

Crna Gora kao dugogodišnji lider u EU integracijama želi da okonča proces i postane punopravna članica EU do 2028. godine, poručio je predsjednik Jakov Milatović tokom sastanka sa ambasadorima Kvinte pri OEBS-u.

“Predsjednik države je ambasadore upoznao sa vanjskopolitičkim prioritetima koji se zasnivaju na stremljenjima da Crna Gora postane prva naredna članica EU, da kao članica NATO jača svoj kredibilitet, da dodatno unaprijedi dobrosusjedsku saradnju, kao i svoju poziciju u multilateralnim okvirima.

Podsjetio je na rezultate koje je naša država postigla u prethodnom periodu na polju vladavine prava i nezavisnosti institucija, dodajući da bi dobijanje IBAR-a bio dodatan impuls ubrzanju našeg evropskog puta”, saopšteno je iz Kabineta Milatovića. 

Tokom sastanka, istaknut je značaj podrške OEBS-a na putu demokratskog sazrijevanja posebno kada je u pitanju izborna reforma i unapređenje izbornog procesa u Crnoj Gori.

“Predsjednik Milatović je iskoristio priliku da ukaže na važnost jačanja slobode medija, kao jednog od temelja svakog demokratskog društva.

Ambasadori OEBS-a su pozdravili demokratski i institucionalni napredak Crne Gore, te naveli da će nastaviti da pružaju snažnu podršku reformskim procesima u našoj zemlji”, navodi se u saopštenju. 

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite