13.1 C
Podgorica
Četvrtak, 29 Februara, 2024
spot_img

Milatović: Pozvaću Vučića da posjeti Crnu Goru, siguran sam da će doći

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović  je u izjavi za TVCG rekao da će u fokusu njegove predstojeće posjete Beogradu biti potpuna normalizacija odnosa sa Srbijom kao važnim ekonomskim partnerom. Milatović će, kako je zvanično najavljeno iz njegovog kabineta, zvanično posjetiti Beograd 9. i 10. jula.

Milatović je podsjetio da će se sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, navodeći da će ga pozvati da dođe u Crnu Goru.

“Vučić je bio na mojoj inauguraciji. Siguran sam da će doći”, rekao je Milatović.

Istakao je da će najvažniji segment posjete biti ponovno postavljanje diplomatskih odnosa na nivou ambasadora, pošto ni Srbija nema ambasadora u Podgorici, niti Crna Gora ambasadora u Beogradu.

“Akcenat će biti i na druge teme: ekonomska saradnja, zajednički infrastrukturni projekti, zajednički put ka Evropskoj uniji ali tema oko ambasadora je preduslov”, naveo je Milatović.

Najavljeno je da će položiti vijenac na Spomenik neznanom junaku na Avali.

“Na taj način odaću počast zajedničkoj istorijskoj borbi Srbije i Crne Gore. Građani Srbije su pomagali Crnoj Gori, tako da ćemo na taj način zaokružiti posjetu”, zaključio je Milatović.

Milatović će se u Beogradu sastati i sa predsjednikom Narodne skupštine Vladimirom Orlićem.

Iz Kabineta Milatovića je najavljeno i da će položiti cvijeće ispred Osnovne škole “Vladislav Ribnikar“, a u čast Milatovićeve posjete ambasada Crne Gore prirediće i svečani prijem u Crnogorskoj kući u Beogradu.

cdm-rtcg

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite