18.1 C
Podgorica
Četvrtak, 29 Februara, 2024
spot_img

Milatović nastavlja konsultacije o mandataru: Danas sa Demokratama, BS-om i DNP-om

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović počeo je juče konsultacije sa političkim subjektima zastupljenim u Skupštini oko izbora mandatara za sastav 44. Vlade Crne Gore. Milatović će se danas, u nastavku konsultacija, sastati sa predstavnicima Demokrata, Bošnjačke stranke i Demokratske narodne partije.

“Sastanak sa predstavnicima Demokrata zakazan je za devet sati, a sa Bošnjačkom strankom u 11.30 i Demokratskom narodnom partijom u 14.00 časova”, najavili su iz Milatovićevog kabineta.

Redosljed sastanaka sa političkim subjektima određen je shodno broju osvojenih mandata u parlamentu.

“Shodno tome, u toku prvog dana konsultacija predsjednik Milatović razgovarao je prvo sa predstavnicima Pokreta Evropa Sad, koje je predvodio predsjednik PES-a Milojko Spajić, a sastanku su prisustvovali i predstavnici Novske liste i Alternative. Drugi sastanak predsjednik Milatović održao je sa Danijelom Živkovićem, vršiocem dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista, dok je treći sastanak danas održan sa liderom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem”, saopštili su juče iz Kabineta Milatovića.

Na sastancima, Milatović je izrazio interesovanje o stavovima sagovornika po pitanju programskih prioriteta buduće Vlade, njenoj strukturi, modelu i političkoj podršci za njeno formiranje u parlamentu Crne Gore.

“Posebna pažnja u razgovorima je posvećena pitanju evropskih integracija, vladavine prava, ekonomskog razvoja, vanjske politike i izlaska države iz institucionalne krize”, ističe se u saopštenju.

CDM.ME

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite