11.7 C
Podgorica
Četvrtak, 18 Aprila, 2024
spot_img

Milanović: „Plenković je kukavica, sa Srbima treba sarađivati“

HDZ mora otići. Ko god nije video probolem u tome kako je Hrvatska dobila državnog tužioca, ja mu se čudim. Ili ne razumije ili ima interese i pristaje na svaku vrstu poniženja”, rekao je predśednik Hrvatske Zoran Milanović, prenosi Indeks.

Način na koji je (Ivan, glavni državni tužilac Hrvatske) Turudić postao glavni državni tužilac, a ne kotlovničar na parobrodu, je strahovit. Treba resetiranje, nešto novo. Svi koji tako razmišljaju su moji ljudi. Mogu obećati da ću biti onakav kakav sam bio kao premijer, oštar, ali sućutan. Sad moram biti nekad i grub jer je količina bijesa tako nagomilana”, kaže, prenosi Indeks.

Milanović kaže kako je za Plenkovića “gejm over”, da neće sačuvati evropsku fotelju.

Nisam ja (Oleg, ministar mora, saobraćaja i infrastrukture) Butkovića spominjao prvi, nikad to ne radim. Vidim da je Plenković na mene nahuckao pileću konjicu, perad je krenula… Prvo me doveo u vezu s Dodikom, on meni nije najbolji prijatelj, on je partner.

Nemam toliko fotografija kao Plenković i Čović, rekao je Milanović i dodao da sa Srbima treba sarađivati.

„Krčmar se bavi visokom politikom i govori kakve veze imam po svijetu“, rekao je Milanović.

Kaže da ministar Oleg Butković nije juče odgovorio na izjave o njegovom bratu. „Nisam rekao da Butkovićev brat radi s državnim firmama. On radi s firmama koje rade s državom“, kaže Milanović.

„Premijer je kukavica“

Pregovori o ulasku BiH u EU će trajati duže nego je BiH bila pod Turcima, kaže Milanović.

Kaže i da SAD treba skinuti sankicije protiv hrvatskih političara iz BiH. Vlada nije dovoljno napravila da se ukinu te sankcije, trebalo je uzvratiti SAD-u, kaže Milanović.

„Premijer je kukavica koja se boji natjecati sa mnom u prvoj jedinici“, rekao je Milanović.

Ukrajinci se herojski bore i herojski umiru, kaže Milanović. „Ovo je rat Amerike i Rusije, ovo samo čeka da se pretvori u globalni požar“, rekao je.

„Makni Hrvatsku od Ukrajine. On je htio da Hrvati sudjeluju u obuci Ukrjinaca. Zašto? Imamo na čelu ljude koji su nesposobni“, rekao je Milanović.

„Vratio se Karamarko, crnokošuljaš“

„Vratio se Karamarko, crnokošuljaš. Opet ćemo se vratiti na to“, rekao je Milanović. Kaže da će pobijediti i odvojiti HDZ od vlasti. Plenković će otići u EU, neka tamo radi u Pučkoj stranci, rekao je.

Kaže da se mjesecima nije čuo s (Peđa, zastupnik Hrvatskog sabora) Grbinom. „To je težak čovjek, u pozitivnom smislu“, kaže Milanović i dodaje da stranka treba imati samo jednog lidera.

„Plenković se doveo na rub provalije i doveo i mene. Dobro je da razgovaramo o tome koliko je predśednik bitan u razdoblju nakon izbora. Vrlo malo“, rekao je.

Plenkovićeva vlada nije napravila ništa u osam godina, kaže Milanović i dodaje da je on „nacrtao“ Pelješki most, te da je napravio bolnicu u Puli.

„Ne hvalim se, to treba raditi kad si na vlasti. Što da radim? Da zapošljavam HDZ-ovce? Da kao Milić povjeravam ko je zaposlen u Vodovodu? I onda to nije sukob interesa?“, rekao je Milanović.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite