31.7 C
Podgorica
Utorak, 25 Juna, 2024
spot_img

Medojević: Do Kvon je mjesec dana živio u Beogradu, najvjerovatnije u Spajićevom stanu

“Kralj kriptovaluta” Do Kvon je mjesec dana živio u Beogradu, najvjerovatnije u stanu Milojka Spajića, saopštio je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

On misli da je Spajić njemu prodao stan, te da glavni specijalni tužilac Spajića ne bi trebalo da štiti nego da se pozabavi ovime.

Prvo što je uradio Milojko Spajić ozbiljno dovodi do sumnje da se radi o čovjeku koji je sklon kriminalu i korupciji, ocijenio je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević postavljajući pitanje ko je lidera Pokreta “Evropa sad” i ministra finansija 42. Vlade predložio za tu poziciju.

Medojević je ukazao na to da Spajić nije predložio budžet u decembru 2022. godine nego da je sam odlučio da uvede privremeno finansiranje.

– Skupština Crne Gore je bila jedina koja je mogla donijeti tu odluku ukoliko Vlada nije mogla da predloži predlog budžeta. On je sve ignorisao u dogovoru sa Zdravkom Krivokapićem – rekao je Medojević.

To je, kako je pojasnio, način na koji ministar sam odlučuje kako i kada će platiti obaveze iz budžeta.

– Ovaj režim se smatra najrzičnijim s aspekta korupcije. Uveo je privilegovane kompanije kojima je plaćao prije nego drugima. Sam je odlučivao kojima će da plati iz budžeta. Najpoznatiji je firma Glosarij kojima je on preko reda isplaćivao dugove tako što je sa Erste bankom dogovarao – naveo je Medojević.

Pitao je ko finansira kampanju Evrope sad.

– Da li se neko zapitao ko finansira njihove aktivnosti. Kad je PZP 2006. učestvovao na izborima, mi smo privatno finansirali tu kampanju. Iz kojih izvora se plaćaju bilbordi, spotovi.. Koje kompanije finansiraju PES? – pita se Medojević.

Ukazao je na to da je Spajić zatvorio Montenegro Airlines i da je otvorio drugu firmu – To Montenegro.

– Spajić je odlučio da kupi dva aviona bez motora od iste firme i oštetio Crnu Goru za 12 miliona dolara – skuplje nego što je trebalo. Koliko je sebi donio para od te transakcije? – pita Medojević.

O umiješanosti Spajića u kriminal, Medojević smatra da svjedoči i postavljanje direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića.

Prema njegovoj ocjeni, Spajić je to uradio po naredbi duvanskog kartela.

– Da Britanci nijesu vršili istragu on bi i danas bio direktor UPC – smatra Medojević.

Rekao je da je Spajić zadobio njegovu pažnju samo par dana nakon izbora 42. Vlade kada je zajedno sa premijerom Zdravkom Krivokapićem izašao  i rekao da je zadužio zemlju za 750 miliona – tajno i organizovano.

– Znao sam koje su procedure da bi se država zadužila i tu sam obratio pažnju kako on doživljava upravljanje prema javnim finansijama i kako se odnosi prema Ustavu i državi Crnoj Gori. Ta emisiji obveznica je bila kršenje Ustava jer tu odluku donosi Skupština – koja mora donijeti akt u kojem odobrava emisiju za jedan euro, a ne za 750 miliona – izričit je Medojević.

Dodao je da je lako mogao da uoči da su prekršeni svi zakoni, Ustav i da je Spajić sa Krivokapićem prodao obvevznice na londonskoj berzi a da je vlada potom odlučivala o toj transakciji.

izvor: pobjeda

POLITIKAMedojević: Do Kvon je mjesec dana živio u Beogradu, najvjerovatnije u Spajićevom...
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Da turisti vide đe dolaze /FOTO/

Grupa cetinjskih aktivista i patriota postavlia je državne zastave na novim lokacijama na putnom pravcu Cetinje - Budva. "Takođe će biti obnovljene zastave na putu...

Tragedija na rijeci Zeti: Utopila se jedna osoba

Ronioci Regionalnog centra iz Bijele trenutno tragaju za tijelom stranog državljanina koji se utopio u rijeci Zeti kod Rogama, saopšteno je portalu RTCG iz...

Beranac dobio 20 dana zatvora za izazivanje udesa u alkoholisanom stanju

G.V. (42) iz Berana osuđen je na 20 dana zatvora i novčanu kaznu od 120 eura zbog izazivanja saobraćajne nezgode pod dejstvom alkohola, saopštio...

Fakultet za crnogorski jezik i književnost ugostio slovačkog ambasadora

Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) juče je ugostio Borisa Gandela, ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori. Sastanak kojem je prisustvovao i savjetnik...
Ne propustite