19.9 C
Podgorica
Subota, 13 Aprila, 2024
spot_img

Marković Milatoviću: Pažljivije pročitajte izvještaje EK

Bivši premijer Duško Marković predložio je predsjedniku Jakovu Milatoviću da “pažljivije pročita izvještaje Evropske Komisije o Crnoj Gori za period do 2020. godine, ali i one za period od 2020. do danas.

To mu je, navodi Marković, kao predsjedniku države i obaveza.

“Paralelno, da nam saopšti zašto 42. Vlada, u kojoj je bio jedan od vodećih ministara, odnosno ideologa, nije dodatno unaprijedila stanje nakon Vlade koju sam predvodio i koju onako – odoka – proziva.

Ili je ipak sa svojom Vladom tada zatekao kredibilne rezultate 41. Vlade, istovremeno preuzevši vlast i odgovornost u zemlji nespornog međunarodnog ugleda koji je skoro pa anuliran u posljednje tri godine!?”, tvitovao je Marković.

Milatović je jutros na konferenciji rekao je da se 11 godina pregovora sa EU, može podijeliti na tri perioda – prvi od 2012. kada smo počeli pregovore do kreiranja vlade Duška Markovića, drugi od 2016. do 2020 i treći od 2020. do danas.

“U kontekstu izvještaja EK, vidimo da je došlo do zastoja u drugom periodu, kada je očigledno bilo nepostojanja volje da odblokiranjem novih važnnih stvari”, rekao je Milatović.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite