34.2 C
Podgorica
Petak, 19 Jula, 2024
spot_img

Marković: Crna Gora je danas pred posljednjim izazovom da bude vječna

Demokratska partija socijalista je skup slobodnih ljudi, koji mogu da govore demokratski, slobodno i da doprinesu kolektivu.

To je kazao zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković, na sjednici Opštinskog odbora DPS Budva.

“Prihvatićemo dijalog sa crkvom, iako znamo šta stoji iza scene, jer želimo da se bolje razumijemo, da približimo stavove i potražimo rješenja zarad dobra Crne Gore i njenih građana”-poručio je on.

Kako je dodao, Crna Gora je pred posljednjim izazovom.

”U kontektu ovog Zakona, Crna Gora je danas pred posljednjim izazovom da bude napredna, stabilna i vječna”- poručio je Marković.

“Amfilohije tvrdi da je crkva iznad države poručujući nam da crkva ne treba da poštuje suverenost, nezavisnost i slobodnu našeg građanskog društva. Ako patrijarh cijele Rusije utvrdi da je ruska crkva iznad ruske države, onda ćemo mi to pravo priznati Amfilohiju”, kazao je Marković u Budvi i dodao da tome nema pomena.

“Danas u Crnoj Gori i službuje i šeta najmanje 600 sveštenika, a Mitropolija je državi prijavila njih dvadesetak. Pa ni za tih dvadesetak već deceniju ne plaća dažbine koje su po zakonu dužni da plaćaju svi drugi”, naveo je Marković.

Marković je još dodao:

”Mi, ova vlast koju su prokleli,omogućili smo na njihov zahtjev da imanja koja su im poklonile i zavještale vaše porodice pretvore u biznis zone. U pojedinim naseljima sa po 50.000 kvadrata u objektima za hotele, vile, turizam i šoping centre. Pa ko je zapravo izvršio prenamjenu crkvenoga imanja. vlast ili Crkva?”-pita Marković.

Kako je zaključio ne bi dozvolio da nas nijedan zakon, pa ni ovaj sukobljava jedne s drugima.

”Ali ovdje nije problem samo Zakon- on je povod da se sruši Crna Gora”- poručio je Marković.

GLAVNAMarković: Crna Gora je danas pred posljednjim izazovom da bude vječna
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite