32.9 C
Podgorica
Nedjelja, 23 Juna, 2024
spot_img

Marković: Crna Gora je danas pred posljednjim izazovom da bude vječna

Demokratska partija socijalista je skup slobodnih ljudi, koji mogu da govore demokratski, slobodno i da doprinesu kolektivu.

To je kazao zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković, na sjednici Opštinskog odbora DPS Budva.

“Prihvatićemo dijalog sa crkvom, iako znamo šta stoji iza scene, jer želimo da se bolje razumijemo, da približimo stavove i potražimo rješenja zarad dobra Crne Gore i njenih građana”-poručio je on.

Kako je dodao, Crna Gora je pred posljednjim izazovom.

”U kontektu ovog Zakona, Crna Gora je danas pred posljednjim izazovom da bude napredna, stabilna i vječna”- poručio je Marković.

“Amfilohije tvrdi da je crkva iznad države poručujući nam da crkva ne treba da poštuje suverenost, nezavisnost i slobodnu našeg građanskog društva. Ako patrijarh cijele Rusije utvrdi da je ruska crkva iznad ruske države, onda ćemo mi to pravo priznati Amfilohiju”, kazao je Marković u Budvi i dodao da tome nema pomena.

“Danas u Crnoj Gori i službuje i šeta najmanje 600 sveštenika, a Mitropolija je državi prijavila njih dvadesetak. Pa ni za tih dvadesetak već deceniju ne plaća dažbine koje su po zakonu dužni da plaćaju svi drugi”, naveo je Marković.

Marković je još dodao:

”Mi, ova vlast koju su prokleli,omogućili smo na njihov zahtjev da imanja koja su im poklonile i zavještale vaše porodice pretvore u biznis zone. U pojedinim naseljima sa po 50.000 kvadrata u objektima za hotele, vile, turizam i šoping centre. Pa ko je zapravo izvršio prenamjenu crkvenoga imanja. vlast ili Crkva?”-pita Marković.

Kako je zaključio ne bi dozvolio da nas nijedan zakon, pa ni ovaj sukobljava jedne s drugima.

”Ali ovdje nije problem samo Zakon- on je povod da se sruši Crna Gora”- poručio je Marković.

GLAVNAMarković: Crna Gora je danas pred posljednjim izazovom da bude vječna
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Fakultet za crnogorski jezik i književnost ugostio slovačkog ambasadora

Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) juče je ugostio Borisa Gandela, ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori. Sastanak kojem je prisustvovao i savjetnik...

Šimun: Pregovaramo, pacijenti će moći da obave transplantacije; Stanojević: Puni smo optimizma

Pacijenti koji čekaju transplantaciju planirali su jutros protest ispred Ministarstva zdravlja u Podgorici, ali su odustali od njega nakon što ih je ministar zdravlja...

Počinje ljeto: Sjutra će dan trajati 15 sati i 35 minuta

Sjutra je ljetnja dugodnevica, koja predstavlja najduži dan u godini i označava početak ljeta. Tada Sunčevi zraci padaju pod pravim uglom na sjeverni povratnik i...

Međunarodni kraft festival 21. i 22. u Budvi: Susret crnogorskih i evropskih proizvođača

Međunarodni „Craft Sea Fest“ biće održan 21. i 22. juna u Budvi, u coworking space-u „ITBranchHouse“ u Tre Canne. Na ovom festivalu proizvode će...
Ne propustite