22.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024
spot_img

Mandić: Stanovnici pravoslavne vjeroispovijesti sa pripadnicima drugih vjerskih zajednica – mozaik koji krasi našu zemlju

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić razgovarao je danas sa delegacijom Interparlamentarne Skupštine Pravoslavlja čiji član je i naša zemlja, naveli su iz Skupštine. 

“Predsjednik Mandić je prije svega delegaciji poželio dobrodošlicu u Crnu Goru, ističući zadovoljstvo povodom današnjeg susreta. Predsjednik Skupštine je istakao da je većina stanovnika Crne Gore pravoslavne vjeroispovijesti i da oni zajedno sa pripadnicima drugih vjerskih zajednica čine skladnu zajednicu i mozaik koji krasi našu zemlju. 

Generalni sekretar Interparlamentarne Skupštine Pravoslavlja Maximos Charakopoulos se u ime delegacije zahvalio predsjedniku Mandiću na prijemu, dodajući da njihovu organizaciju čine predstavnici parlamenata 25 zemalja članica i da je cilj organizacije promovisanje hrišćanske, ali i kuluturološke dimenzije Pravoslavlja i razvoj dijaloga sa drugim monoteističkim religijama.

U tom kontekstu, generalni sekretar je iskazao želju da Skupština Crne Gore, kao zvanični predstavnik države članice, imenuje svoju zvaničnu delegaciju za predstojeću Sjednicu Skupštine Pravoslavlja”, piše u saopštenju.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite