20.8 C
Podgorica
Srijeda, 28 Februara, 2024
spot_img

Mandić: Mislim da Spajić nema većinu, svi da dobijemo koliko nam je narod dao na izborima

Mislim da Milojko Spajić nema većinu za formiranje vlade, kojom je želio da ubijedi predsjednika Crne Gore, kazao je jedan od lidera koalicije “Za budućnost Crne Gore” Andrija Mandić u razgovoru za Radio televiziju Srbije (RTS).

On je kazao da je veoma važno da Crna Gora dobije stabilnu vladu, a ne vladu sa tijesnom većinom.

“U našem političkom životu to je veoma jednostavno – ako neko ko želi da bude mandatar, odnosno predsjednik Vlade, ima podršku parlamentarne većine u skladu sa Zakonom o predsjedniku, treba da donese samo potpise poslanika koji čine većinu i ne mora nikakav razgovor ni da obavlja sa predsjednikom Crne Gore. On je dužan da mu povjeri mandat”, kazao je Mandić.

Istakao je da ne treba praviti nikakva uvjeravanja, i dodao da “ne treba se razmahivati snagom koja očigledno ne postoji, jer ako imate većinu imali bi većinu potpisa kojima bi potkrijepili tu tvrdnju”.

Mandić je kazao da očekuje da većina od 30. avgusta 2020. godine formira crnogorsku vladu.

“Ne interesuju nas sektori iz oblasti bezbjednosti, ali sve ono ostalo što je politika, ekonomija, što utiče na pitanje identiteta – to je ono zašta smo zainteresovani, istakao je Mandić.

Na pitanje kakva je na to bila reakcija Milatovića kazao je da je normalno reagovao, na jedna logičan zahtjev i logičnu poruku.

“Crna Gora se opredjeljivala na prošlim izborima između dvije politike – politike koju je personifikovao Milo Đukanović i i politike koju su personifikovali oni koji su ga pobijedili 30. avgusta”, istakao je Mandić.

Mandić je kazao da je prirodno i normalno da oni koji su pobijedili 30. avgusta, a izlaze u više kolona, da postignu zajednički dogovor i formiraju vladu.

“Taj dogovor trebalo bi da počiva na demokratskim principima i standardima gdje bi ispoštovali jedni druge i gdje bi dobili svi onoliko koliko nam je narod dao na izborima”, kazao je Mandić

pobjeda

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite