11.9 C
Podgorica
Petak, 1 Marta, 2024
spot_img

Mandić: DF spreman da popusti zahtjevima GP URA, Lekić: DPS dobio vjetar u leđa

Lider Nove Andrija Mandić rekao je nakon sastanka djela parlamentarne većine da je DF spreman da popusti zahtjevima URA, CIVIS i SNP i da dobiju minimum mjesta u Vladi, samo kako bi došlo do dogovora.

Abazoviću, nema prepreka, dođite u Skupštinu da se dogovorimo i obradujemo građane – rekao je Mandić.

-Pokazali smo veliku ozbiljnost i želju za dogovorom imali smo uspone i padove u pregovorima i dogoovrima ali na kraju uslijedilo je zahtjev da oni koji su iz parlamentarne većine učestovali u vladi koja je oborena željeli su da zadrže sve pozicije – rekao je Mandić.

Kazao je i da je DF saopštio kolegama da je DF spreman da popusti dogovoru i priloži mjesta koja bi im omogućila da dođemo do dogovora.

-Nema prepreke za URA, CIVIS i za manjinske stranke da dođu da se dogoovrimo kako da konstituišemo vladu. Spremni smo da izađemo u susret i tom zahtjevu samo da se dogovorimo i da pokažemo odgovrnost i snagu da izađemo iz ove teške situacije – rekao je Mandić.

Mandić je kazao da su spremni da svoje učešće u Vladi svedu na minimum, ali nije želio da potvrdi da bi Abazoviću prepustili bezbjednosni sektor, što je njihov zahtjev.

Lider Nove je kazao i da je sinoć razgovarao sa Abazovićem, a danas sa Milošem Konatarom i Zoranom Mikićem iz GP URA, koji su mu kako je rekao, kazali da će biti u poslaničkom klubu i doći na sastanak ukoliko nešto bude hitno.

Lider Demosa Miodrag Lekić rekao je da je nastojao da da doprinos traženju rješenja svih ovih dana.

–Nalazio sam za potrebno da dam doprinos koliko mogu zamišljajući vladu kao mjesto ozbiljnog rada – rekao je Lekić.

-Zastupam od početka od prije dvije godine da se politički proces prenese u stanje legalnosti. To znači da oni koji su pobjedili vode državu, i da ne dozvole da interni i spoljni faktori određuju vladu, bili oni crkveni ili diplomstski – dodao je lider Demosa, dodajući da se zalago za to da vladu formiramo autonomno u sekularnoj državi.

-Mislim da je gospodin Mandić strpljivo i odgovorno vodio pregovore. Na samom početku pregovora ja sam zamolio subjekte koji namjeravaju da ne prihvate sporazum, ako ne žele, sasvim legitimno, da to kažu odmah na početku. To smo doživjeli danas sa gestom nevaspitanja političkog i ličnog, da se ne dođe danas ovdje. Stranka koja je krimogeno struktuirana, DPS je ovim dobila vjetar u leđa. Pozdravljam poruke gospodina Mandića da on očekuje neke odgovore, ja ih ne očekujem – kazao je Lekić.

On je dodao da je bilans razgovora “poražavajući prije svega za građane, zato što se nastavlja mrcvarenje”.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite