11.9 C
Podgorica
Petak, 1 Marta, 2024
spot_img

Lukašenko: Ukrajina već gori, a sjutra će gorjeti i cijela Evropa

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko smatra da građani evropskih zemalja žele živjeti u miru, ali njihove vlasti nisu u stanju “da ugase požar u sopstvenom domu”.

“Njemačka, cijela Evropa – sada nema lidera. Ali čak i da ih ima… Ne mogu ugasiti ni požar u sopstvenoj kući”, citirala je Lukašenka novinska agencija BelTA.

“Evropljani ne žele ovaj rat. Oni dovoljno dobro razumiju što se danas događa u Ukrajini. Ovdje u Bjelorusiji takođe pokušavaju zapaliti požar. Sjutra će cijela Evropa gorjeti”, rekao je Lukašenko. On smatra da Evropljani moraju zaustaviti konfrontaciju, koja je već rezultirala sukobom na području Ukrajine.

Lukašenko je evropske čelnike opisao kao ”ludake koji, nesposobni reći ne Vašingtonu, raspiruju vatru u regiji”.

“Jesu li oni koji su dopustili Amerikancima da tamo (u Evropu) donesu dodatno nuklearno oružje pravi vođe? Oni su ludaci”, rekao je.

Komentarisao je i ulogu Sjedinjenih Država u ratu.

“Jedino čega se Amerikanci boje je nuklearno oružje. A ako se nuklearno oružje ne bude koristilo, onda će se boriti konvencionalnim oružjem. Gdje? Oni će se boriti ovdje. Mi ćemo biti ovdje, u ovom metežu. Ukrajina već gori”, rekao je.

Bjeloruski čelnik nazvao je događaje u Ukrajini katastrofom, dodavši da “nema zemlje u sovjetskoj eri koja je primila tako velika strana ulaganja kao Ukrajina”.

AntenaM

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite