22.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024
spot_img

Leković: Perović privatizovala ASK, neosnovanim napadom na mene pokušava od sebe napraviti žrtvu

Bez obzira što sam na sjednici Odbora za antikorupciju prije dva dana bio korektan i vrlo odmjeren prema direktorici Agencije za sprječavanje korupcije gospođi Jeleni Perović, davajući joj priliku da rasvijetli brojne afere koje već mjesecima i godinama opterećuju crnogorsku javnost i samu Agenciju, neosnovano i bez razloga optužen sam za navodne pritiske i uvrede na njen račun. kazao je Momčilo Leković, poslanik Demokrata i zamjenik predsjednika Odbora za antikorupciju.

Dodaje da jučerašnje reagovanje koje potpisuje ASK, a iza kojeg se krije niko drugi do direktorica Perović nastavak je započete bestidne kampanje koju vodi po sistemu “napad je najbolja odbrana”, a kojom potvrđuje da je ASK trenutno privatizovana institucija koja se koristi u funkciji odbrane gospođe Perović, od bar što se mene tiče, nepostojećih napada i pritisaka.

“Svako ko je pratio trosatnu sjednicu Odbora za antikorupciju mogao je isprati moja dva izlaganja u kojima nijesam niti jednom upotrijebio bilo koji termin koji bi kod direktorice Perović mogao da bude motiv za ekspresnu i brutalnu optužbu za uvredu na feminističkoj osnovi. Ono što u svom izlaganju ja jesam istakao jeste činjenica da je njen podanički odnos prema Vesni Medenici koja joj je izdavala komande “oderi” skandalozan i ponižavajući, jesam pitao šta se desilo sa Vericom Maraš i njenim izvještajima, vrlo oprezno i bez lične primjese pitao šta je sa stanovima dobijenim po povoljnim uslovima, kreativnom tumačenju zakona u slučaju Enesa Bakovića, Ivana Brajovića, Mila Đukanovića, jesam pitao šta se desilo sa zviždačem iz ASK-a i zašto nije zaštićen, kako se desilo kršenje Zakona o zaštiti ličnih podataka, ko će platiti štetu koja će se mjeriti stotinama hiljada eura, šta se desilo sa imovinom Lazovića, Golubovića, Tigrova i ostale bratije, službenim vozilima i pređenim kilometrima, ali ni u jednom trenutku, što se jasno može utvrditi, nijesam vrijeđao i iznosio bilo koje netačne, ili kako mi se to sada želi “napakovati” određene tajne podatke”, kazao je Leković.

Međutim, navodi Leković, ono što je kod gospođe Perović tog dana izazvalo pravi vulkan nezadovoljstva i očigledno potrebu za velikom političkom osvetom bilo je moje prosto pitanje: da li će ukoliko neka od inspekcija utvrdi kršenje zakona u ASK-u direktorica podnijeti ostavku?

“To je očigledno bio presudni trenutak da direktorica Perović koristeći Agenciju krene u napad na mene, ni manje ni više nego optužujući me za pritisak i pitajući se odakle odakle mi informacija da je u Agenciji nadzor sprovodila budžetska inspekcija?! Bez obzira što imam sasvim dovoljno razloga da pomislim na tako nešto, ne želim da vjerujem da je gospođa Perović ovu informaciju po svaku cijenu i iz njoj znanih razloga željela da pokuša da učini tajnom? Ne želim da vjerujem da sam na ovaj način pokvario plan o “sanaciji štete” i da sam iz tog razloga već dva dana na udaru institucije koja trenutno služi kao oglasna tabla u zaštiti ličnih interesa direktorice Jelene Perović”, navodi Leković.

On pretpostavlja da direktorica zna da ova informacija nije mogla biti tajna i da se na sajtu Vlade Crne Gore od 7. februara nalazi javno dostupan dokument pod nazivom “Plan nadzora budžetske inspekcije za 2024. godinu” u kojem piše da će se u periodu od 12.02. do 23.02. zbog podnijetih više inicijativa za vršenjem inspekcijskog nadzora u vezi zakonitog trošenja sredstava koja se odnose na primjenu Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, vršiti inspekcijski nadzor u Agenciji za sprječavanje korupcije.

“Što se tiče bilo kakvih drugih detalja koji se tiču samog nadzora, apsolutna je neistina da ih poslanik Momčilo Leković zna, a još veća bestidna neistina da ih je iznosio i čitao na sjednici odbora. Gospođo Perović, iskreno mi je žao što ste sebe doveli u tu situaciju da vam poslednje političko oružje u borbi za očuvanje ličnog kredibiliteta i ostanka na funkciji direktorice bude to što ćete od sebe napraviti žrtvu i to ni manje ni više nego neosnovanim napadom na mene koji je od samog početka, samo htio da vam pomogne i pruži mogućnost da rasvijetlite sve slučajeve i afere”, navodi Leković.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite