15.9 C
Podgorica
Utorak, 16 Aprila, 2024
spot_img

Lekić Markoviću: Hvala za poziv na dijalog, ali ne vjerujem vam

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić zahvalio je premijeru Dušku Markoviću na pozivu na dijalog, ali i poručio da je teško vjerovati da je njegov poziv iskren.

Lekić je Markoviću uputio otvoreno pismo, kao odgovor na poziv premijera koji je u četvrtak kazao da će sve relevantne političke i društvene činioce pozvati na dijalog.

“Iako je Vaš poziv obrazložen opštim mjestima o potrebi zajedničkog građenja prosperitetne i demokratske Crne Gore cjenim Vašu inicijativu. Makar mnogo toga ukazivalo da Vaš poziv prate vrlo jake indicije o njegovoj propagandnoj upotrebnoj vrijednosti” – navodi se u Lekićevom pismu.

Lekić je dodao da je teško povjerovati da je poziv premijera iskren.

“Iako ne mislim da opozicija treba da gradi svoj legitimitet na kritici svega postojećeg, pa i svih odluka vlade, veliki je rizik povjerovati da je Vaš poziv iskren. Da nije opet podgrijavanje starog jela o dijalogu i udruženim snagama za dobro zemlje iza kojeg se krije provincijska prevara, s opsesivnim ciljem daljeg konzerviranja iste vlasti” – navodi predsjednik Demosa u pismu.

Lekić dodaje da Milo Đukanović neustavno preuzima Markovićeve nadležnosti.

“Tragikomično uživljen i javno dijelujući sada i u ulozi istoričara i sociologa religije, ignorišući suštinsku obavezu predsjednika države da se primarno bori za vrijednosti integrisane i pravne države, Milo Đukanović otvoreno i neustavno preuzima nadležnosti koje Vama pripadaju kao predsjednika vlade” – navodi Lekić.

Lekić je, između ostalog, kazao i da se crkvenim reformama neće zaboraviti korupcionaške afere, ali i pozvao je Markovića i da, kako navodi, zaustavi propagandno djelovanje Javnog servisa.

“Kada to uradite, kada se uvjerimo da konkretnim potezima, autonomno i na bazi ustavnih ovlašćenja koje imate istinski doprinsete vrijednosnom, ekonomskom, demokratskom, evropskom progresu zemlje, onda ću se rado odazvati Vašem pozivu da doprinesem radu i dijalogu u Savezu za Evropu, o kojem govorite u pismu” – poručio je predsjednik Demosa Markoviću.

IZVOR: AntenaM

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite