20.8 C
Podgorica
Srijeda, 28 Februara, 2024
spot_img

Kulminacija haosa: Optužbe, prijetnje i mafija u srcu institucionalnog kolapsa

Institucionalni haos u kojem se Crna Gora trenutno nalazi, a na što Demokratska partija socijalista (DPS) upozorava već nekoliko godina, sada doživljava vrhunac, izjavio je portparol DPS-a Miloš Nikolić.

Prema njegovim rečima, svakodnevno svjedočimo optužbama bivših i sadašnjih ministara za visok nivo kriminala i korupcije, dok se međusobno prijete snimcima, presretnutim razgovorima, i dokazima koji tek treba da budu objelodanjeni.

To je sada već disfunkcionalna većina, slična trajektu tridesetoavgustovske većine, za čiju nabavku Dritan Abazović sadašnji ministar odbrane biva optužen za korupciju od strane PES-a. Ova većina, čiji je inicijator šef SPO Predrag Šuković, koji je dijelio zvanične podatke s osumnjičenim članom organizovane kriminalne grupe kako bi postigao svoje političke ciljeve i obračunavao se sa kolegama iz Uprave policije, čime je potpuno izgubio kredibilitet za dalje obavljanje svoje funkcije“, objasnio je Nikolić.

On ukazuje na to da istovremeno bivši predsjednik Odbora za bezbjednost Milan Knežević optužuje vladu Dritana Abazovića za višemilionsku korupciju u slučajevima dodjele azila pojedinim stranim državljanima, dok, kako kaže, gotovo svakodnevno čitamo nove Sky prepiske u kojima je “Knežević jedan od glavnih aktera”.

I dok ministar Milović prijeti da će otkriti sve detalje o korupciji i kriminalu prethodne Vlade, Filip Adžić ga optužuje da štiti mafiju u Crnoj Gori. Ovo je slika današnje političke scene u Crnoj Gori, čiji se lik dopunjuje licemjernom činjenicom da svi ovi politički subjekti zajedno formiraju vlast na lokalnom nivou i praktično u istom sastavu čine aktuelnu parlamentarnu većinu“, istakao je portparol DPS-a.

Stoga, kako navodi, nije iznenađujuće što Demokratska partija socijalista bilježi kontinuirani rast povjerenja među građanima, jer je, prema njegovom mišljenju, “građanima dosta političkog nereda čiji jedini održivi faktor predstavlja mržnja i kompleksiranje prema DPS-u”.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite