10.9 C
Podgorica
Petak, 1 Marta, 2024
spot_img

Kosovska policija počela da uručuje opomene zbog tablica

Kosovska policija uručila je noćas prvu opomenu za vozila koja nisu preregistrovana sa srpskih registarskih tablica na RKS tablice. Na administrativnom prelazu Jarinje, nekoliko minuta poslije ponoći i isteka roka za preregistraciju, koji je postavila Priština, ukor je uručen vozilu registrovanom na KM tablice kojim je upravljala žena.

Na administrativnom prelazu Jarinje nema gužve, ali na teritoriji Kosova počele su od ponoći da se primjenjuju nove mjere za preregistraciju koje su donijele institucije u Prištini, objavio je RTS.

Kosovska policija na administrativnim prelazima uručuje vozačima sa registarskim tablicama gradova sa sjevera Kosova potvrde da su obaviješteni da treba da preregistruju vozilo. Na papiru su smjernice za preregistraciju.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja ponovo je danas pozvao građane koji posjeduju vozila sa srpskim tablicama da ih registruju na RKS, prenio je RTK2.

„Policija Kosova danas, u skladu sa novom odlukom Vlade i zakonskom regulativom na snazi, za sve vlasnike vozila koja se kreću sa nelegalnim tablicama počinje da izriče mjeru opomene, sa zahtjevom da odu u bilo koji centar za registraciju vozila da registruju svoja vozila sa registarskim tablicama RKS“, napisao je Svečlja na Facebooku.

Pozvao je građane koji imaju registarske oznake PR, KM, PZ, GL, UR, PE, DA ili ĐA od 10. juna 1999. godine do 21. aprila ove godine da registruju svoja vozila sa RKS registarskim oznakama.

„Tako uspješno završavamo ovaj proces koji direktno doprinosi javnoj bezbjednosti, bezbjednosti saobraćaja i vraćanju zakonitosti u zemlju“, napisao je Svečlja.

Svečlja je pozvao građane da ne ostanu taoci kriminalnih grupa, već da koriste objekte za registraciju svoje imovine u skladu sa olakšicama koje im pružaju institucije, bez obzira na prebivalište i lokaciju.

On je dodao da Vlada Kosova ostaje posvećena obezbjeđivanju bezbjednosti i vladavine zakona u cijeloj zemlji i za sve njene građane bez razlike.

Inače, nekoliko vozača koji su sa kosovsko-mitrovačkim tablicama krenuli sa teritorije Kosova ka centralnoj Srbiji rekli su da nisu dobili nikakvo upozorenje.

Jutros na prelazu nema gužvi, prethodnih dana bile su gužve, vjerovatno zbog praznika.

Nove mjere za preregistraciju vozila koje je donijela Priština su stupile na snagu u ponoć.

Srbi kažu da ih neće primjenjivati. Evropska komisija tvrdi da odluka o tablicama nije u skladu sa dogovorima iz dijaloga.

Izvor: Agencije

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite