16.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 27 Maja, 2024
spot_img

KORONA: Onufrij Berezovski hospitalizovan

Piše: Vladimir Jovanović

Mitropolit Onufrij Berezovski, predstojatelj ogranka Moskovske patrijaršije u Ukrajini (UPC-MP) inficiran je koronom i hospitalizovan.

Kako tvrde ukrajinski mediji, Onufrij (76) se nalazi u „relativno teškom stanju”.

Posljednjih dana je nekoliko puta testiran na COVID-19 i svi nalazi su pozitivni, navodi portal „Релігійна правда” i dodaje da je „Onufrij tajno hospitalizovan”

Prema istome izvoru, Onufrij je od juče u kijevskoj privatnoj klinici „Інститут серця” smješten u apartmanu koji, između ostaloga, ima specijalnu vještačku ventilaciju. Vlasnik klinike je Boris Todurov, poznati ljekar, jedan od finansijera UPC-MP.

Najveći finansijer UPC-MP, tajkun Vadim Novinski, vođa omanje parlamentarne proruske grupe u ukrajinskome parlamentu, takođe je obolio od korone.

Iako je 15. aprila tajkun Novinski javno objavio da je zaražen koronavirusom, on se tog dana sursrio sa Onufrijem i predao mu gomilu zaštitnih maski za vaskršnje službe!

„Ni Onufrij ni Novinski nijesu prilikom susreta koristili ličnu zaštitnu opremu”, navodi portal „NV.ua”.

Žarišta korone u glavnome gradu Ukrajine su monaške zajednice UPC-MP: Kijevsko-pečerska lavra (sa preko 100 zaraženih monaha) i Joninski manastir, takođe i čuvena Pačajevska lavra (Почаївська Успенська лавра) na zapadu Ukrajine.

Uprkos tome, Onufrij je 14. aprila preko TV-a pozivao vjernike da se okupe u neđelju za Vaskrs i da se „uz poštovanje svih sanitarnih propisa mole ispred hramova”.

Uz Onufrija, od korone obolio je i mitropolit borispoljski i brovarski UPC-MP Antonij Pakanič, saopšteno je danas.
I Onufrij i Antonij su bili gosti Amfilohija Radovića i 27-29. februara sasluživali su i predvodili tzv. protestne litije ulicama Podgorice.

IZVOR: ANTENAM

VIJESTIKORONA: Onufrij Berezovski hospitalizovan
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Užas u Tivtu: Pas vezan tegom i bačen u more, spašen zahvaljujući brzoj reakciji građana

Danas je na Župi kod Tivta otkrivena šokantna scena koja je izazvala uznemirenost među građanima. Jedan pas je pronađen vezan za teg od 20...

Opština Zeta raspisala konkurs za izradu grba

Na osnovu Odluke o imenovanju predsjednika i članova Komisije za pripremu predloga simbola Opštine Zeta, Komisija za pripremu predloga simbola Opštine Zeta, dana 24....

Zeković: Crna Gora je jedna jedina – majka

Poznati kantautor, pjesnik i kompozitor Momčilo Zeković Zeko gostujući u emisiji “Na kraju dana” govorio je o atmosferi 21. maja na Cetinju i opisao...

Etički odbor UCG pokrenuo postupak nakon vulgarnih komentara u televizijskoj emisiji, najstroža kazna – javna osuda u Biltenu

Etički odbor Univerziteta Crne Gore pokrenuo je postupak u kojem će se istražiti ponašanje profesora Filozofskog fakulteta Aleksandra Stamatovića, koji je u emisiji na...
Ne propustite