24.7 C
Podgorica
Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img

Konstitutivna sjednica Skupštine 27. jula

Konstitutivna sjednica Skupštine Crne Gore ma kojoj će se izabrati novi saziv parlamenta održaće se u četvrtak 27. jula u 12 časova, saopšteno je iz Skupštine. Kao druga tačka dnevnog reda predviđen je izbor predsjednika Skupštine, a navodno će to biti lider Demokrata Aleksa Bečić.

Predsjednik Skupštine Crne Gore iz ranijeg saziva, odnosno Danijela Đurović, shodno propisima, saziva prvu konstitutivnu sjednicu novoizabranog sastava parlamenta.

“Nakon širokih konsultacija predsjednice Skupštine Danijele Đurović sa nosiocima svih izbornih lista koje su ušle u parlament, najstarijim i najmlađim poslanikom koji će predsjedavati sjednicom, kao i predsjednikom Crne Gore, usaglašeno je da je najprihvatljiviji datum za održavanje sjednice 27. jul 2023. godine”, saopšteno je iz Skupštine.

Podsjećaju da su konačni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora, održanih 11. juna, objavljeni u Službenom listu Crne Gore 15. jula, nakon čega je Državna izborna komisija dostavila Skupštini izvještaj o rezultatima izbora.

“Predsjednica Đurović čestita novim poslanicima i izražava nadu i očekivanje da će 28. saziv Skupštine nastaviti sa ozbiljnim i odgovornim radom, na korist građana, a posebno na ispunjavanju neophodnih uslova za pristupanje Evropskoj uniji, te na taj način doprinijeti ostvarivanju suštinske uloge parlamenta”, ističe se.

Iz Centra za građansko obrazovanje ističu da je Đurović sjednicu zakazala mimo poslovničkih rokova.

“Javnost treba da zna što je motivisalo predsjednicu Skupštine da svoju poziciju na ovaj način (zlo)upotrijebi”, naveo je CGO.

Najstariji poslanik u novom sazivu je Milan Lekić iz koalicije Za budućnost Crne Gore, koji ima 63 godine, a najmlađi je poslanik Pokreta Evropa sad Mirko Đukić (25).

CDM

VIJESTIKonstitutivna sjednica Skupštine 27. jula
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Podnijeta prijava zbog bespravne sječe u Bijelom Polju

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima nastavlja sa borbom protiv bespravnih sječa, a intenzivirane kontrole terena daju iz dana u dan sve bolje rezultate,...

Porfirije i Joanikije primili Nikolu Rokvića nakon hodočašća: Crkva će uvijek podržavati ovakve pregaoce

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije primio je juče u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu Nikolu Rokvića, članove njegove porodice i najbliže saradnike. Odmah po...

FOTO: Knežević obavijestio Čađenovića da je zabranu Belivuku i Miljkoviću skinuo menadžment Uprave policije

Bivši pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević, obavijestio je svojevremeno bivšeg specijalnog tužioca Sašu Čađenovića o tome da su zabranu ulaska u Crnu Goru...

Ministarstvo zdravlja pokreće izradu studije izvodljivosti za Univerzitetski klinički centar uz podršku FASEP granta

Ministarstvo zdravlja Crne Gore pokrenulo je izradu Studije izvodljivosti za izgradnju novog Univerzitetskog kliničkog centra, koji će biti finansiran putem FASEP granta (fonds d’études...
Ne propustite