31.7 C
Podgorica
Utorak, 25 Juna, 2024
spot_img

Konjević: Abazović zna šta smije šta ne smije da uradi

Ministar odbrane u tehničkom mandaru Raško Konjević kazao je, gostujući u juratnjem programu TVCG, da odlazeći premijer Abazović dobro zna što smije a što ne smije da uradi.

Konjević je istakao da smo članstvom u NATO postali dio koelktivne bezbjednosti.

“Nažalost se već više od pola godine na tlu Evrope dešava nešto što nijesmo mogli da zamislimo. Agresija Rusije na Ukrajinu dovela je do promjene u odnosima prema NATO-u”, kazao je Konjević.

Napominje da se Crna Gora solidariše s državama članicama NATO-a i u tri navrata smo dali pomoć Ukrajini, u vrijednosti od, kako kaže, osam miliona eura.

“To je više od deset posto godišnjeg budžeta za odbranu. Takva vrsta opredjeljenja Crne Gore je kod partnera ocijenjena vrlo pozitivno. Iako mala, vrlo smo važna članica Alijanse”, naveo je Konjević.

Danas se vidi, kako ističe, koliko znači članstvo u Alijansi.

Kad su u pitanju sajber napadi, Konjević kaže da nam je pomoć pružena iz nekoliko zemalja članica NATO-a.

“Podaci građana su zaštićeni, ali svakako da je bilo štete. Procjena štete je u toku”, naveo je on.

Kad je u pitanju prijedlog rebalansa budžeta koji je usvojila Vlada, Konjević navodi da će se o njemu tek raspravljati na skupštinskom zasijedanju.

“Milion i po više je izdvojeno za resor odbrane. Od sljedeće godine imaćemo znatno veći budžet, jer nam je to obaveza koju smo preuzeli – da budžet Ministarstva odbrane bude dva odsto BDP-a”, objašnjava Konjević.

Kad je u pitanju stanje u vojsci, Konjević smatra da je uvijek potrebno stavrati bolje uslove i ulagati u vojnu infrastrukturu u koju je, kako ističe, vrlo malo ulagano.

“Sad ćemo uglagati ozbiljna sredstav i u opremu i u infrastrukturu”, naveo je on.

Komentarišući aktuelnu političku situaciju, Konjević ističe da Abazović zna šta smije šta ne smije da uradi.

“Njegova konferencija je pojašnjenje odlaska na put, jer zna da neke stvari ne smije da uradi. Previše se zapleo u jednu vrstu političkog žrnja, ali to je njegova stvar. Dobio je jasnu poruku šta može da uradi a šta ne. Računam na trezvenost svih političkih subjekata. Mislim da su jedino rješenje vanredni parlamentarni izbori”, poručio je Konjević.

POLITIKAKonjević: Abazović zna šta smije šta ne smije da uradi
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Da turisti vide đe dolaze /FOTO/

Grupa cetinjskih aktivista i patriota postavlia je državne zastave na novim lokacijama na putnom pravcu Cetinje - Budva. "Takođe će biti obnovljene zastave na putu...

Tragedija na rijeci Zeti: Utopila se jedna osoba

Ronioci Regionalnog centra iz Bijele trenutno tragaju za tijelom stranog državljanina koji se utopio u rijeci Zeti kod Rogama, saopšteno je portalu RTCG iz...

Beranac dobio 20 dana zatvora za izazivanje udesa u alkoholisanom stanju

G.V. (42) iz Berana osuđen je na 20 dana zatvora i novčanu kaznu od 120 eura zbog izazivanja saobraćajne nezgode pod dejstvom alkohola, saopštio...

Fakultet za crnogorski jezik i književnost ugostio slovačkog ambasadora

Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) juče je ugostio Borisa Gandela, ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori. Sastanak kojem je prisustvovao i savjetnik...
Ne propustite