31.7 C
Podgorica
Utorak, 25 Juna, 2024
spot_img

Knežević: Šta god da se desi 11. juna ostaću Srbin koji ide u SPC, ne priznaje Kosovo i nikada neće biti za sankcije Rusiji

Koalicija „Za budućnost Crne Gore“ je na sinoćnjoj tribini u Zeti najavila formiranje Ministarstva za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije koje će biti sastavljeno od tužilačkih, sudskih i bezbjedonosnih jedinica. Sa skupa je poručeno da svi koji su postali multimilijarderi od 1990. godine moraju da dokažu porijeklo imovine, a ukoliko to ne uspiju, imovina će preći u vlasništvo države Crne Gore.

– Milojko Spajić je najavio plate od 1.000 evra što znači ukidanje fonda PIO i da će se plata primati na ruke. Što znači ukidanje kliničko-bolničkog centra. Ne postoji Evropa Sad 2 bez takvog djelovanja. Šta god da se desi 11. juna, ja ću i dalje biti Srbin koji ide u Srpsku pravoslavnu crkvu, koji ne priznaje lažnu državu Kosovo, koji nikada neće glasati za uvođenje sankcija Rusiji i koji nikad neće pozivati na obračun sa ruskim narodom – saopštio je nosilac liste Milan Knežević.

On je istakao da je ovo zajednička država svih naroda koji žive u njoj i da neće dozvoliti da se više ikada desi nepravda kao ona što je bila prema srpskom narodu od 2006. godine.

Knežević se osvrnuo i na veliki problem oko zapošljavanja.

– Želimo da se u državnim sistemima na teritoriji Zete, Zećani recipročno zapošljavaju, a to posebno poručujem menadzmentu na aerodromu Golubovci. Danas smo svi upoznati sa aferom „Do Kvon“. Do Kvon je oštetio za 40 milijardi evra SAD i Koreju, i našao se baš u Crnoj Gori, a jedina osoba koju zna je Milojko Spajić. Crna Gora je postala sjedište kriptovalutaša koji su oštetili pola čovječanstva i koji su došli u Crnu Goru da peru novac – zaključio je Knežević.

Lider NSD i poslanik Andrija Mandić je podsjetio na period kada su Duško Marković i Milo Đukanović priznali Kosovo, kada su Crnu Goru uvodili u NATO. On je istakao su odlukama poljuljali sistem vrijednosti, ekonomiju “i sve pretvorili u prah i pepeo”.

– Imamo jedan ozbiljan socio-ekonomski program. Za razliku od onih što nam predlažu da se bavimo kripto valutama, mi smo izašli sa realnim idejama. Bez opipljive proizvodnje, nema razvitka. A Crna Gora je prezadužena zemlja, stoga imamo dogovore sa velikim kineskim kompanijama koje će uložiti 5 milijardi u Crnoj Gori, a mi ćemo im vraćati od profita koji će ostvarivati te firme. Velike infrastrukturne projekte, da se završi autoput, a da nam to bude ulaz u Evropu, veliki solarni sistemi, izvori energije i prenosi te energije kako bi se izvozila u EU i u region, dvije hidroelektrane i rekonstrukcija željezničke pruge. Ljudi bi mogli na svojim imanjima da grade male elektrane od 150 do 500 kw i da im EPCG otkupljuje tu energiju, tako bi dobili na hiljade novih preduzetnika koji bi mogli da obezbjede sopstvenu egzistenciju, a imamo u planu i izgradnju tri nove klinike – kazao je Mandić.

Naveo da je žele da isprave nepravdu, a to je da 25 godina nijesu bili zapošljavani Srbi.

Predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović je naveo da su uspjeli da se izbore sa Bemaxom, da izmjeste sve mašine koje su uzurpirali na Ćemovskom polju, da su riješili prevoz za đake, povećali su subvencije za poljoprivredu, ali i počeli sa asfaltiranjem ulica kao i da će se u tom duhu nastaviti za boljitak Zete. Predstavio je i niz projekata koje će realizovati u narednom periodu, kako bi građani Zete konačno dobili ono što zaslužuju, bolji život.

Kandidat za poslanika Miroslav Brajović je kazao da će Milan Knežević biti premijer svih, i Bošnjaka, i Srba, i Crnogoraca.

– Obezbjediće svima ravnopravan položaj – poručio je Brajović.

FOTO: ZA BUDUCNOST CRNE GORE

PARLAMENTARNI IZBORIKnežević: Šta god da se desi 11. juna ostaću Srbin koji ide...
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Da turisti vide đe dolaze /FOTO/

Grupa cetinjskih aktivista i patriota postavlia je državne zastave na novim lokacijama na putnom pravcu Cetinje - Budva. "Takođe će biti obnovljene zastave na putu...

Tragedija na rijeci Zeti: Utopila se jedna osoba

Ronioci Regionalnog centra iz Bijele trenutno tragaju za tijelom stranog državljanina koji se utopio u rijeci Zeti kod Rogama, saopšteno je portalu RTCG iz...

Beranac dobio 20 dana zatvora za izazivanje udesa u alkoholisanom stanju

G.V. (42) iz Berana osuđen je na 20 dana zatvora i novčanu kaznu od 120 eura zbog izazivanja saobraćajne nezgode pod dejstvom alkohola, saopštio...

Fakultet za crnogorski jezik i književnost ugostio slovačkog ambasadora

Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) juče je ugostio Borisa Gandela, ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori. Sastanak kojem je prisustvovao i savjetnik...
Ne propustite