24.7 C
Podgorica
Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img

Kipar i Njemačka partneri u modernizaciji Vojske

Ministar odbrane Predrag Bošković tokom drugog dana učešća na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji imao je bilateralni sastanak sa ministrom odbrane Kipra Savasom Angelidesom, a susreo se i sa njemačkom ministarskom odbrane Anegret Kramp Karenbauer.

okom sastanka sa kiparskim kolegom, potvrđena je kontinuirana politička podrška i ekspertska pomoć Kipra na planu evropskih integracija Crne Gore.

Tokom konferencije, Bošković je prisustvovao radnom ručku u organizaciji ministarke odbrane SR Njemačke.

Bošković je izrazio nadu da će se tokom njenog mandata nastaviti izuzetno dobra i intenzivna saradnja dvije države na polju odbrane. Naglasio je da se SR Njemačka u proteklim godinama pokazala kao pravi partner, a sada i saveznik Crnoj Gori na putu ispunjavanja NATO ciljeva sposobnosti i procesa modernizacije Vojske Crne Gore.

On je istakao da bi potvrda kvalitetne bilateralne saradnje između dva ministarstva bila posjeta ministarke odbrane Karenbauer Crnoj Gori, tokom ove godine.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Karenbauer je naglasila važnost saradnje sa svim zemljama saveznicama, ne uzimajući u obzir veličinu zemlje ili brojčanost njene vojske. Kao potvrdu tome, pohvalila je doprinos naše zemlje kolektivnom sistemu, kao i učešće pripadnika Vojske Crne Gore u mirovnim misijama i operacijama, te izrazila zadovoljstvo zajedničkim učešćem u misiji ‘Odlučna podrška’ u Avganistanu.

Ona je zaključila da će SR Njemačka ostati posvećena razvijanju dobre bilateralne saradnje, kao i konstantom pronalaženja novih modaliteta za njeno unaprjeđenje.

Ministar odbrane je održao i bilateralni sastanak sa glavnim predstavnikom za spoljnu politiku njemačke ekološke partije Alijansa’90/Zeleni, Omid Nouripourom, koji kao član Bundestaga predstavlja Saveznu državu Hesen. Tu je bilo riječi o ključnim programima i stavovima partije “zelenih”, po pitanju migracija i izbjeglica, zaštiti klime i klimatskim promjenama, kao i aktuelnoj krizi na Bliskom istoku.

VIJESTIKipar i Njemačka partneri u modernizaciji Vojske
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Podnijeta prijava zbog bespravne sječe u Bijelom Polju

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima nastavlja sa borbom protiv bespravnih sječa, a intenzivirane kontrole terena daju iz dana u dan sve bolje rezultate,...

Porfirije i Joanikije primili Nikolu Rokvića nakon hodočašća: Crkva će uvijek podržavati ovakve pregaoce

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije primio je juče u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu Nikolu Rokvića, članove njegove porodice i najbliže saradnike. Odmah po...

FOTO: Knežević obavijestio Čađenovića da je zabranu Belivuku i Miljkoviću skinuo menadžment Uprave policije

Bivši pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević, obavijestio je svojevremeno bivšeg specijalnog tužioca Sašu Čađenovića o tome da su zabranu ulaska u Crnu Goru...

Ministarstvo zdravlja pokreće izradu studije izvodljivosti za Univerzitetski klinički centar uz podršku FASEP granta

Ministarstvo zdravlja Crne Gore pokrenulo je izradu Studije izvodljivosti za izgradnju novog Univerzitetskog kliničkog centra, koji će biti finansiran putem FASEP granta (fonds d’études...
Ne propustite