8.9 C
Podgorica
Petak, 19 Aprila, 2024
spot_img

Karantini u DG će biti popunjeni u naredna dva dana

Predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević saopštila je, za TVCG, da je raduju donatorska sredstva, koja su uplaćena na žiroračune, koja će koristiti u borbi protiv virusa korona i najavila da će danas i ta opština uplatiti novac. Kovačević vjeruje da će karantini u Danilovgradu biti popunjeni u naredna dva dana, nakon čega će, kako kaže, krenuti popunjavanje karantina i u drugim opštinama.

Kovačević je saopštila da sa ministrom bila u objektu RESPA, te istakla da je taj objekat kao i Policijska akademija apsolutno opremljen.

“Sve je uredno i čisto besprekorno kako to i mora biti u borbi protiv virusa. Ni jedan sugrađanin naše opštine nije prigovorio zašto je karantin u Danilovgradu. Ovo nije politička priča već ozbiljna stvar. Mi poštujemo odluke Vlade i spremni smo da uradimo sve da ljudima obezbijedimo karantiine. Spremni smo svakodnevno da održavamo higijenu, na 2km je Dom zdravlja. Dobro smo organizovani, i dobro je što je karantin u blizini Podgorice. Raduju me i donatorska sredstva, i mi ćemo uplatiti sredstva na žiroračun nacionalnog tima,”istakla je ona.

U karantinu u školi RESPA ima oko 60 mjesta, kaže Kovačević. u policijskoj akademiji oko 100 mjesta.

“Mislim da će to sve za ovih par dana biti popunjeni, a kada se to desi u ova dva dana vjerovatno ići će se i sa karantinima u drugim opštinama,” navela je ona.

“Smatram da je naš najveći uspjeh ako građani ostanu kod kuće, epidemija se širi, to treba da nas zabrine imajući u vidu da je ozbiljna situacija. Moramo da se ponašamo odgovorno,” istakla je Kovačević.

Građani Danilovgrada ne izlaze na ulice, dodala je ona.

“Mi smo na vrijeme počeli, sve smo sproveli kako je trebalo. Svi u lokalnoj samoupravi smo pripravni, radimo punom parom. Naša uloga je da zajedno sa EPCG imamo snabdijevanje električnom energijom. Marketi su oprtemljeni, u Danilovgradu se ugostiteljski objekti pridržavaju svih mjera. Sve mjere važe i za ljude na selu. Angažovali smo geronto domaćice, organizovali smo volontere, ljudi nas pozivaju da im pomognemo. U službi smo građana. Dom zdravlja je organizovan besprekorno, uspjeli smo da nabavimo zaštitna sredstva za sve naše javne ustanove i preduzeća”, istakla je Kovačević.

“Mi smo spremni da sve što je građanima Danilovgrada potrebno uradimo da bi smanjili izlaske napolje, mada koliko vidim građani Danilovgrada to poštuju.”

Ona je istakla da su u svakodnevnom kontaktu sa Institutom za javno zdravlje.

“U početku građani nijesu toliko pošptovali preporuke, ali sada mogu da kažem već da ih poštuju. Žellim da poručim da je Institut za javno zdravlje uradio dobar posao. Mi treba to da cijenimo, a da ne pominjem posao koji rade i koji su odradili zdravstveni radnici,” navela je kovačević.

Ja sam bila direktorica KCCG i znam koliki je posao na njima, napor, rizik, trud da bi odradili posao kako treba.

“Nijesu samo zdravstveni radnici ugroženi, svi smo ugroženi zato treba izlaziti samo kad je neophodno. Ili pozovite volontere, ukoliko se radi o starijim osobama,” istakla je ona.

Kovačević je zaključila da smo zajedničkim snagama može se izaći iz novonastale situacije.

RTCG

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite