19.9 C
Podgorica
Subota, 13 Aprila, 2024
spot_img

Kamere snimile ministarku da odnosi sliku, vratila je nakon pregovora

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić je prije nekoliko dana skinula sa zida fotografiju Damira Šehovića, bivšeg ministra prosvjete, sa zida na kojem stoje fotografije svih dosadašnjih ministara.

Vijest je prvi put javno odjeknula na društvenoj mreži Tviter, na nalogu korisnika Nemanje Vukićevića.

U komentaru Vukićevića, koji se na Tviteru potpisuje kao ,,Balkanski demokrata“, piše da je imao dojavu da je Vesna Bratić ,,u dijelu đe stoje uokvirene fotografije svih bivših ministara uzela i uklonila fotografiju Damira Šehovića. Odnijela je u kabinet i počela da sikće i lomi“.

Ovo je u komentaru, ali i novinarima Pobjede, potvrdio i Nikola Zirojević, portparol SD-a.

– Bili smo prosto u čudu da je žena to uradila. Neko od zaposlenih je zvao i rekao da na zidu nema slike i da nema samo njegove slike. Prvo su pomislili da se slomila – rekao je Zirojević za Pobjedu.

Prema riječima Zirojevića, putem video-nadzora je ustanovljeno da je ministarka skinula sliku i odnijela je, te da su uslijedili pregovori da se slika vrati na zid. Sa kim su vođeni pregovori, Zirojević nema informaciju jer, kako je izjavio, fenomen mu je bio mnogo interesantniji.

Sve se to, prema informacijama portparola SD-a, događalo nakon protesta kojem su prisustvovali neki od ministara tehničke vlade i na kojem je Bratić imala žustar nastup pred medijima i okupljenima.

Pobjedin izvor iz MPNKS je potvrdio da je fotografija zaista bila skinuta i da je odmah javljeno Šehoviću, te da su je članovi kabineta vratili. Isti izvor tvrdi da je Vesni Bratić problem bio natpis ispod fotografije koji je označavao mandat u trajanju (godinu početka, ali ne i završetka mandata), te da je nakon što je vraćena sadržala potpunu informaciju. Prema mišljenju Zirojevića, ta fotografija je stajala tu sve vrijeme od početka mandata nove vlade i do sada niko nije reagovao na činjenicu da je informacija koja stoji ispod slike još uvijek neažurirana.

Damir Šehović nije želio da komentariše ovu situaciju, iako je o svemu bio obaviješten.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite