29.8 C
Podgorica
Srijeda, 12 Juna, 2024
spot_img

Kako su Zvicer i Vujotić planirali ubistvo Vukotića

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i Milan Vujotić, koji je uhapšen u Turskoj ubistvo Jovana Vukotića planirali su duže od godinu dana. Njih dvojica, nalaze se u optužnici Specijalnog državnog tužilaštva SDT kao organizatori kriminalne grupe koja je vođu škaljarskog klana planirala da ubije u vrijeme dok je bio u pritvoru u Crnoj Gori, do jula prošle godine. Čim je izašao iz pritvora, Vukotiću se izgubio svaki trag sve dok nije ubijen 8. septembra u Istanbulu, piše Kurir.

Presretnuta SKY komunikacija između Zvicera i Vujotića jedan je od ključnih dokaza tužilaštva. Iz nje, kako se navodi, proizilazi da im je plan bio da ubiju Vukotića kada izađe na prozor pritvorske ćelije. Plan B bio je da zatvorski čuvar, koji je uhapšen, zatvori kapiju prostora za šetnju unutar Istražnog zatvora i onemogući eventualno bjekstvo Vukotića kog bi ubili iz vazduha dronovima sa nakačenim eksplozivom.

Kako se navodi, u martu 2020. Zvicer je na grupu na SKY-ju koju su imali, poslao fotografiju skice na kojoj se vidi pozicija objekta u kom je u pritvoru bio Vukotić i to uz poruku sljedeće sadržine:

“Obavezno je paljenje lažnjaka na kontra stranu. Ako bježite kolima, tu se mora paliti i kako dalje ne znam – a zatim i poruku: – Palimo auto na izlaz od Spuža i to će da povede muriju”, naveo je on.

Međutim, kako se plan nije realizovao, vođe grupe postaju nervozne.

“Nema više odlaganja jedne sekunde”, napisao je Vujotić, a onda ih, zajedno sa Zvicerom kritikuje porukama:

“Nemate vi samopouzdanja” “Vjere u sebe nemate… to je ovdje najviši problem”…

Prethodno Vujotić članovima grupe govori da mora da se osmisli stalak na kojem bi bilo položeno oružje i iz kojeg bi se pucalo u Vukotića kada izađe na prozor.

“Moraš da osmisliš stalak ili neku rampu da se popnete na nju da ga gađate. Crtaj, smišljaj kako da se maskira… ali moramo ga gađati preko ograde”.

Presretnuta komunikacija ukazuje da su Zvicer i Vujotić bili nervozni što Vukotić još nije ubijen.

Zvicer: Vjere u sebe nemate, to je ovdje najviši problem

Vujotić: Nemate vi samopouzdanja!!!

Zvicer: Previše ljudi je u sve ovo uključeno i vi tražite još još… sinoć legnemo sa stolarom, budimo se sa variocem. Morate biti odlučni i smireni. Vi treba da pošaljete po jedan metak. Daj smirite se malo kumim vas Bogom. Ponašate se kao da vas guramo u vatru. Ma ko veli da je to lako da mu oca j…m, zato ste došli, dva najbolja da ga oderete, nema što niste činili, tri puta teže od toga”.

Vujotić potom šalje poruku ostalim pripadnicima grupe:

“Ne guramo nikoga i nećemo. Kratko i jasno. Ko će da radi neka krene u kanal da sređuje, neka završi, držače. Neka ujutro bude na upucavanje. Lako nije nego je teško. Ali sad samopouzdanje a ne mrak na oči”.

Cijelu komunikaciju, kako navodi crnogorsko tužilaštvo, pratio je iz zatvora i Slobodan Kašćelan koji je navodno poslao kratku poruku: “Uđite i ošinite to gov.o!”, piše u telefonskoj poruci tog Kotoranina, poslatoj u grupi za razgovor koju su formirali vođe kriminalne organizacije Radoje Zvicer i Milan Vujotić.

“Specijalno tužilaštvo prikupilo je dokaze koji ukazuju da su odbjegli Zvicer i Vujotić 2020. godine formirali grupu koja je između ostalog trebala da likvidira Vukotića koji je tada sproveden u Istražni zatvor pošto su ga srpske vlasti 8. februara 2020. izručile Crnoj Gori gde se protiv njega vodio postupak zbog sumnje da je pucao na Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, i pripadnike kavačkog klana Vojina Stupara i Miloša Radonjića”, pisali su ranije mediji.

Istragom je utvrđeno da Vukotić nije pucao na pomenute mete jer se u vrijeme napada na njih nalazio u inostranstvu.

Medutim, Vukotićevo prebacivanje u Crnu Goru „kavčani” su vidjeli kao šansu za eliminaciju rivala pa su u kratkom roku napravili plan likvidacije. Kao članovi grupe koji su u tome učestvovali, označeni su i Slobodan Kašćelan, ali i Ratko Živković. U Turskoj je podsjetimo, uhapšen i Radoje Živković koji je navodno isplatio 1,5 milion eura za ubistvo Vukotića.

DRUŠTVOKako su Zvicer i Vujotić planirali ubistvo Vukotića
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

KIC ZETA: Mališani iz vrtića  “Zvezdani vrt” prisustvovali edukativnoj radionici

Mališani iz vrtića  “Zvezdani vrt” prisustvovali su edukativnoj radionici pod nazivom “Reciklaža nije gnjavaža”. Predavači Maja Stojanović i Milica Šanović upoznale su djecu sa osnovnim...

Šimun: Izgradnjom nove bolnice ispisujemo modernu istoriju zdravstva u Pljevljima

Raspisan je tender za izradu tehničke dokumentacije, kao i za izvođenje radova na izgradnji nove Opšte bolnice u Pljevljima po principu ,,projektuj i izgradi”....

Bratić: Smjene 140 direktora obrazovnih ustanova bile zakonite

Kritike na račun mog rada u 42. Vladi Crne Gore dolaze od nevladinih organizacija koje su smještene u zgradi BEMAX-a, a za kupovinu ili...

Neradni dani povodom Kurban Bajrama 16,17. i 18. jun

Povodom predstojećeg vjerskog praznika – Kurban Bajrama, za zaposlene islamske vjeroispovjesti neradni dani su 16, 17. i 18. jun, saopšteno je iz Ministarstva rada...
Ne propustite