11.9 C
Podgorica
Petak, 1 Marta, 2024
spot_img

Kakav potez, Pike oprašta 50 miliona eura Barsi!?

Đerara Pikea gledaćemo samo još jednom u dresu Barselone. 35-godišnji štoper je juče podijelio vijest kako će mu meč sa Almerijom biti posljednji kao aktivan fudbaler. Defanzivac se povlači, ali se već priča o njegovom dugogodišnjem snu kao predsjedniku Barselone.

No, Pike ima ugovor do 2024. godine sa Kataloncima. Polaznik La Masije je jedan od najplaćenijih fudbalera svog tima, pojedini katalonski izvori su prenijeli kako Pike zarađuje oko 28 milona eura po sezoni što je kasnije fudbaler demantovao. Sada španski mediji prenose kako dugovanja prema Pikeu iznose oko 80 miliona eura, računajući još 18 mjeseci ugovora.

Ipak, Pike neće naplatiti cjelokupna potraživanja. Španci pišu kako je Đerar insistirao na isplati odloženo/umanjene sume na koju je pristao kako bi Barsa sredila finansije u minulom periodu. Španac će tako oprostiti oko 50 miliona eura svom matičnom klubu i naplatiti “svega” 30 miliona eura duga. Što Barsi otvara prostora za dobra pojačanja, vjerovatno već tokom januara.

Krenuće se ranije od planiranog na Injiga Martineza. Defanzivcu Bilbaa ističe ugovor krajem sezone, ali Katalonci ga žele već tokom januara u svojim redovima kao zamjenu za Pikea. Vidjećemo šta Baskijci imaju da kažu na to.

Antena M

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite