19.9 C
Podgorica
Subota, 13 Aprila, 2024
spot_img

Jovanović: Izbori u Crnoj Gori deformisani, nije kraj, vjerski srpski nacionalizam krenuo iz Beograda

On je u intervjuu za Face TV kazao da je očigledno da se u Crnoj Gori dešava ono što žele da se sjutra desi Srbiji.

“Kad u Srbiji krenu dešavanja sa sjevera Crne Gore, to će biti gore od 90-ih. Neće biti ni UN-a, ni sigurnih zona, ni međunarodne zajednice, ni Dejtona”, naveo je Jovanović.

Dalje navodi da su izbori u Crnoj Gori pokazali i to da međunarodna zajednica nema snage da na vrijeme zauzme političke stavove.

“Velika je razlika između onoga što se događa u Minsku i ovoga u Podgorici. To što je Đukanović 30 godina bio na vlasti, to govori o sposobnosti svih drugih. Crna Gora nije Bjelorusija, već najuspješnija država regiona u evrointegracijama”, kazao je Jovanović.

On je kazao da je Beograd talac Milodraga Dodika i ostalih proruskih realizatora ruske politike koja ne dozvoljava da se Balkan modernizuje.

“Vjerski srpski nacionalizam je krenuo iz Beograda. Oni koji su vodili politiku u Crnoj Gori su govorili samo o Milu i rušenju Đukanovića, a mislili su na Vučića i Srbiju kao krajnji cilj jer njima nije dovoljna Crna Gora. Mala je razlika od usklika: Nema Mila, nema Tita, vladika se sada pita; do uslika: Nema Ace, nema Tita, vladika se sada pita”, istakao je, između ostalog, Jovanović.

On je dalje naveo da su mediji iz Beograda vodili kampanju protiv lidera DPS-a i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Niko normalan to ne može negirati. U njihovom programu nije bilo ni ekonomske, ni kulturne politike nego samo ideja da se ruši Đukanović i ukine diskriminatorski zakon o vjerskim zajednicama”, ističe Jovanović.

Kako je naglasio, izbori u Crnoj Gori su deformisani.

“To je rušenje Đukanovića lično i oni to ne kriju. Nije potrebno buđenje srpskog naroda koji je navodno 30 godina čekao slobodu u Crnoj Gori. Ne bih da podliježem euforiji u kojoj se Đukanović otpisuje u kontekstu da je njegovo vrijeme prošlost”, ocijenio je Jovanović.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite