16.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 27 Maja, 2024
spot_img

Joković pozvao opozicione partije da razgovaraju o izborima

Predsjednik Socijalističke napodne partije Vladimir Joković pozvao je opozicione partije da uoči predstojećih parlamentarnih izbora razgovaraju u vezi sa učestvovanjem ili eventualnim njihovim bojkotom.

On je kazao da u Crnoj Gori ne postoji usaglašeno izborno zakonodavstvo, pozivajući sve opozicione parlamentarne partije da se sastanu i naprave savez za spas Crne Gore.

“Znajući kakva je situacija u opoziciji pozivam sve opozicione partije da se izdignemo iznad svih dosadašnjih nesuglasica, svađa, rivalstva i da odgovorimo ovom trenutku, da pokažemo da opozicija može, hoce i želi da napravi Crnu Goru boljom nego što je vodi aktuelna vlast”, rekao je Joković na konferenciji za novinare.

Joković je kazao da se nada da će sve opozicione političke partije odazvati pozivu, jer smatra da svi u opoziciji žele bolje za Crnu Gori.

“Potrebno je razgovarati, je su sve institucije koje odlučuju o regularnosti izbora u v.d. stanju, vladajuće strukture mijenjaju zakone po svojoj mjeri, kao što su sad ukinuli odredbu u Zakonu da u u godini izbora nema davanja socijalne pomoći”, rekao je Joković.

On je apelovao na vlast da što prije nastavi razgovore sa episkopskim savjetom Mitropolije crnogorsko-primorske SPC o izmjeni Zakona o slobodi vjeroispovjesti, kao i potpisivanjem temeljnog ugovora.

Joković je zatražio od Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti da dozvoli obavljanje vjerskih obreda u crkvama.

“Nedopustivo je da može u nekim marketima u autobusima, građevinama ili radnjama da boravi 50 ili 100 ljudi, a da u crkvu ne mogu da idu oni koji treba da vrše obrede”, rekao je Joković.

On je kazao da je nedopustivo da sveštenik za krivično djelo dobije kaznu 4,5 hiljade EUR, a starleta za isto krivično djelo bude kažnjena sa 500 EUR.

“To samo govori kakvo je sudstvo u Crnoj Gori i kako su svi građani ravnopravni prema sudu”, rekao je Joković.

GLAVNAJoković pozvao opozicione partije da razgovaraju o izborima
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Užas u Tivtu: Pas vezan tegom i bačen u more, spašen zahvaljujući brzoj reakciji građana

Danas je na Župi kod Tivta otkrivena šokantna scena koja je izazvala uznemirenost među građanima. Jedan pas je pronađen vezan za teg od 20...

Opština Zeta raspisala konkurs za izradu grba

Na osnovu Odluke o imenovanju predsjednika i članova Komisije za pripremu predloga simbola Opštine Zeta, Komisija za pripremu predloga simbola Opštine Zeta, dana 24....

Zeković: Crna Gora je jedna jedina – majka

Poznati kantautor, pjesnik i kompozitor Momčilo Zeković Zeko gostujući u emisiji “Na kraju dana” govorio je o atmosferi 21. maja na Cetinju i opisao...

Etički odbor UCG pokrenuo postupak nakon vulgarnih komentara u televizijskoj emisiji, najstroža kazna – javna osuda u Biltenu

Etički odbor Univerziteta Crne Gore pokrenuo je postupak u kojem će se istražiti ponašanje profesora Filozofskog fakulteta Aleksandra Stamatovića, koji je u emisiji na...
Ne propustite