25.9 C
Podgorica
Subota, 15 Juna, 2024
spot_img

Jedanaest državljana CG uhapšeno zbog kokaina

Jedanaest crnogorskih državljana uhapšeno je u velikoj policijskoj akciji u kojoj je zaplijenjeno 5,4 tona kokaina na brodu “Aressa” u teritorijalnim vodama Arube.

Prema pisanju španskih medija, posada broda “Aressa” sastojala se od deset članova i svi su pritvoreni.

Navode, da je operacija obalske straže započela u ponedjeljak kada je u vodama Arube primijećen brod “Aressa” koji je prethodno napustio pristanište Guaranao u venecuelanskom gradu Punto Fijo.

“Na brodu je bilo puno metalnog otpada u kome je bila dobro skrivena znatna količina droge”, navodi portal 24ora.

Brod je isplovio u nedjelju u 16.57 časova prema Grčkoj, gdje je trebalo da stigne poslije nekoliko nedelja.

Tamošnja policija istražuje da li se ova ruta poklapa sa dokumentacijom koja je nađena na brodu. Brod je presretnut u 3.47 časova u utorak nakon čega je kapetan uz pratnju policije brod odvezao do pristaništa Oranjestad gdje ga je već čekao policijski korpus. Pretragom broda, policija je našla oko 200 paketa u kojima se nalazilo više od 5.000 kilograma droge.

Istog dana, poslije podne, desetočlana posada je u pratnji policijskog tima za hapšenje sa zaplijenjenom drogom sprovedena do baze holandske mornarice u Savaneti. Kako navodi portal 24ora, pretraga broda se nastavlja jer tamošnja policija sumnja da se na brodu nalazi još skrivene droge Pronađena droga biće uništena do kraja nedjelje, navodi ovaj medij.

Španski mediji konstatuju da ova zapljena kokaina predstavlja snažan udarac za podzemlje. Podsjećamo, akciju hapšenja u vodama Venecuele na brodu „Aressa“ inicirala je crnogorska policija, koja je više mjeseci pratila kriminalnu grupu.

Brod “Aressa” lociran je i opserviran cijelom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim mjerama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luka. Nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain ubačen na “Aressu” Mornarica Kraljevine Holandije je u Arubi presrela brod i započela detaljan pretres. Sumnja se, dodaju iz policije, da je kokain ovim brodom, iz Kolumbije trebalo da bude prokrijumčaren, do jedne od luka u Zapadnoj Evropi.

Iz crnogorske Uprave policije su kazali da je zapljena kokaina u Arubi je rezultat konkretne saradnje Uprave policije sa partnerima iz Velike Britanije, Republike Srbije, Kraljevine Holandije i partnerskim službama drugih zemalja.

GLAVNAJedanaest državljana CG uhapšeno zbog kokaina
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Basara napustila KCCG, oni poručuju da traže novog stručnjaka za transplantaciju koštane srži

Klinički centar Crne Gore (KCCG) ponudio je profesorki Nadeždi Basari produženje istovjetnog ugovora kakvog je imala do 1. juna 2024. godine, saopšteno je iz...

Romi simbol diskriminacije, brak sa pripadnicima te zajednice neprihvatljiv za 54 odsto građana/ki

U Crnoj Gori je najprisutnija diskriminacija zbog političkih uvjerenja, na drugom mjestu je  kriterijum  seksualne   orijentacije - budući da  68,1%   građana vjeruje...

Pljevlja: Zbog guštera u vozilu žena završila pored puta

Juče oko 17 časova Službi zaštite i spašavanja opštine Pljevlja je stigla dojava da je došlo do izlijetanja vozila sa saobraćajnice, na magistralnom putu...

KIC ZETA: Mališani iz vrtića  “Zvezdani vrt” prisustvovali edukativnoj radionici

Mališani iz vrtića  “Zvezdani vrt” prisustvovali su edukativnoj radionici pod nazivom “Reciklaža nije gnjavaža”. Predavači Maja Stojanović i Milica Šanović upoznale su djecu sa osnovnim...
Ne propustite