12 C
Podgorica
Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img

JANOVIĆ: DPS nije imao snagu da se zahvali pojedincima koji su koristili funkciju za lične interese

Retoriku Demokratske partije socijalista treba promijeniti, ali i sprovesti prave reforme, kazao je za TVCG poslanik i član predsjedništva DPS-a Nikola Janović.

Ocijenio je da je kampanja za unutarstranačke izbore u DPS-u bila korisna zbog homogenizovanja partije, ali da se suštinske promjene nijesu desile. Kampanja za unutarstranačke izbore u Demokratskoj partiji socijalista bila je korisna zbog homogenizovanja partije i dobro je što je DPS izašao iz v.d. stanja, kazao je Janović.

No, navodi da suštinskih, odnosno personalnih promjena nije bilo, te da je to zadatak za naredne partijske izbore. Retoriku je, navodi, potrebno mijenjati, ali i sprovesti reforme.

Moramo priznati, DPS nije 2020. izgubio izbore zato što nije dovoljno dobro branio državu ili državne simbole, nego zato što nije imao snagu da se zahvali nekim funkcionerima koji su u tom nekom ranijem periodu, makar u percepciji, koristili svoju političku funkciju za neke lične interese. Mislim da je postojao dio funkcionera koji su pokazali na djelu kako ne treba neko da se ponaša ko je na poziciji političke moći“, kazao je Janović.

IZVORrtcg.me
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite