11.7 C
Podgorica
Petak, 19 Aprila, 2024
spot_img

Izabrano Predsjedništvo DPS-a, Gvozdenović politički direktor, Roćen predsjednik Političkog savjeta

Glavni odbor Demokratske partije socijalista Crne Gore je na današnjoj konstitutivnoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik DPS-a Milo Đukanović, izabrao Predsjedništvo partije, koje će u naredne četiri godine činiti:

Milo Đukanović
Duško Marković
Milutin Simović
Mevludin Nuhodžić
Predrag Bošković
Ivan Vuković
Nikola Rakočević (po funkciji šefa Poslaničkog kluba)
Petar Ivanović
Aleksandra Vuković
Aleksandar Žurić
Vlastimir Golubović
Jevto Eraković
Halil Duković

Glavni odbor je izabrao i Milana Roćena za predsjednika Političkog savjeta DPS-a te će, u skladu sa Statutom, i on biti član Predsjedništva DPS-a, saopšteno je i zvanično iz partije, nakon sjednice Glavnog odbora.

“Na konstitutivnoj sjednici Predsjedništva DPS-a održanoj takođe večeras, u skladu sa Statutom, a na prijedlog predsjednika DPS-a Mila Đukanovića, za političkog direktora partije izabran je Branimir Gvozdenović, koji će po funkciji biti i član Predsjedništva.

Predsjedništvo je, takođe na prijedlog predsjednika Đukanovića, za novog portparola DPS-a naimenovalo Miloša Nikolića, poslanika u Skupštini Crne Gore”, navode iz DPS-a.

Analizirajući aktuelnu političku situaciju, predsjednik Đukanović je kazao da država Crna Gora usvajanjem i primjenom Zakona o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju vjerskih zajednica brani svoj građanski koncept.

“Nijesam čuo ni jedan pravni argument protiv Zakona, osim onog koji SPC ponavlja „narod je na ulicama“. To neće ni na koji način spriječiti državu da obavlja svoj posao, da usvaja i sprovodi zakone koji su u potpunosti usaglašeni i sa Ustavom i sa međunarodnim normama”, kazao je Đukanović i naglasio da je Zakon dugo i temeljno pripreman, te da ne postoji ni jedan objektivan razlog ni za njegovu izmjenu ni za njegovo povlačenje, a vlast svakako i dalje ostaje otvorena za dijalog.

On je takođe istakao da je protivljenje Zakonu zapravo posljednja politička bitka koju protivnici crnogorske države vode kako bi je vratili u mračni srednji vijek, suprotno od evropskih vrijednosti i životnog standarda.

“Najveći posao i odgovornost svakako jeste na Vladi i njenim ministrima, ali i svako od nas ima svoj dio posla, bilo da je riječ o partiji, državnim institucijama ili lokalnim upravama”, naglasio je on.

Glavni odbor je usvojio Poslovnik o radu Glavnog odbora i Odluku o obrazovanju Političkog savjeta, a razmatrane su i druge teme iz nadležnosti najvišeg partijskog organa DPS, saopšteno je iz stranke.

IZVOR: AntenaM

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite