34.9 C
Podgorica
Četvrtak, 18 Jula, 2024
spot_img

Izabrano Predsjedništvo DPS-a, Gvozdenović politički direktor, Roćen predsjednik Političkog savjeta

Glavni odbor Demokratske partije socijalista Crne Gore je na današnjoj konstitutivnoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik DPS-a Milo Đukanović, izabrao Predsjedništvo partije, koje će u naredne četiri godine činiti:

Milo Đukanović
Duško Marković
Milutin Simović
Mevludin Nuhodžić
Predrag Bošković
Ivan Vuković
Nikola Rakočević (po funkciji šefa Poslaničkog kluba)
Petar Ivanović
Aleksandra Vuković
Aleksandar Žurić
Vlastimir Golubović
Jevto Eraković
Halil Duković

Glavni odbor je izabrao i Milana Roćena za predsjednika Političkog savjeta DPS-a te će, u skladu sa Statutom, i on biti član Predsjedništva DPS-a, saopšteno je i zvanično iz partije, nakon sjednice Glavnog odbora.

“Na konstitutivnoj sjednici Predsjedništva DPS-a održanoj takođe večeras, u skladu sa Statutom, a na prijedlog predsjednika DPS-a Mila Đukanovića, za političkog direktora partije izabran je Branimir Gvozdenović, koji će po funkciji biti i član Predsjedništva.

Predsjedništvo je, takođe na prijedlog predsjednika Đukanovića, za novog portparola DPS-a naimenovalo Miloša Nikolića, poslanika u Skupštini Crne Gore”, navode iz DPS-a.

Analizirajući aktuelnu političku situaciju, predsjednik Đukanović je kazao da država Crna Gora usvajanjem i primjenom Zakona o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju vjerskih zajednica brani svoj građanski koncept.

“Nijesam čuo ni jedan pravni argument protiv Zakona, osim onog koji SPC ponavlja „narod je na ulicama“. To neće ni na koji način spriječiti državu da obavlja svoj posao, da usvaja i sprovodi zakone koji su u potpunosti usaglašeni i sa Ustavom i sa međunarodnim normama”, kazao je Đukanović i naglasio da je Zakon dugo i temeljno pripreman, te da ne postoji ni jedan objektivan razlog ni za njegovu izmjenu ni za njegovo povlačenje, a vlast svakako i dalje ostaje otvorena za dijalog.

On je takođe istakao da je protivljenje Zakonu zapravo posljednja politička bitka koju protivnici crnogorske države vode kako bi je vratili u mračni srednji vijek, suprotno od evropskih vrijednosti i životnog standarda.

“Najveći posao i odgovornost svakako jeste na Vladi i njenim ministrima, ali i svako od nas ima svoj dio posla, bilo da je riječ o partiji, državnim institucijama ili lokalnim upravama”, naglasio je on.

Glavni odbor je usvojio Poslovnik o radu Glavnog odbora i Odluku o obrazovanju Političkog savjeta, a razmatrane su i druge teme iz nadležnosti najvišeg partijskog organa DPS, saopšteno je iz stranke.

IZVOR: AntenaM

GLAVNAIzabrano Predsjedništvo DPS-a, Gvozdenović politički direktor, Roćen predsjednik Političkog savjeta
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite