19.6 C
Podgorica
Subota, 18 Maja, 2024
spot_img

Irinej poručio: Ne dolazim u Crnu Goru

Informativna služba Srpske pravoslavne crkve saopštila je danas da nije tačna informacija koju su juče objavili brojni mediji da srpski patrijarh Irinej 29. februara dolazi u Crnu Goru. Time je demantovana tvrdnja mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija da će Irinej posljednjeg dana februara predvoditi litiju u Podgorici.

“Povodom netačnih informacija koje su se pojavile u pojedinim medijima obavještavamo javnost da njegova Svetost patrijarh srpski Irinej žali što neće moći da posjeti arhijereje i vjerni narod Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori jer je ranije zakazana njegova posjeta Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi u Sjedinjenim Američkim Državama”, objavljeni je na sajtu SPC.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je u u intervjuu za Televiziju Hram najavio da će Irinej predvoditi 29. februara litiju ulicama Podgorice povodom praznika Svetog Simeona Mirotočivog.

U Crnoj Gori se skoro dva mjeseca održavaju protestne litije zbog nezadovoljstva Zakonom o slobodi vjeroispovijesti koji je crnogorski parlament usvojio krajem proišle godine. Protestne litije organizuje Mitriopolija crnogorsko primorska i eparhije SPC u Crnoj Gori.

Posljednje vijesti
Ne propustite