37.8 C
Podgorica
Petak, 19 Jula, 2024
spot_img

Inauguracija Milatovića da bude na Cetinju

Protekle dvije i po godine obilježene su revanšizmom – političkim i ideološkim, kazao je poslanik SD-a Boris Mugoša u emisiji “Pressing” Gradske TV.

Zabrinjava, kaže, da je tzv. oslobodilačka većina od 30. avgusta prvo promijenila Zakon o državnim službenicima i namještenicima koji je jedan od ključnih u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Takođe, dodatno zabrinjavaju, napominje, i kontradiktorne izjave predsjednika i potpredsjednika Pokreta Evropa sad Milojka Spajića i Jakova Milatovića kada je riječ o Berlinskom procesu i Otvorenom Balkanu.

“Sve to dodatno unosi neki vid pometnje kod biračkog tijela. Prioritet nam mora biti članstvo u EU i to je nešto oko čega se svi moramo dogovoriti”, poručuje Mugoša, dodajući da birači treba da vode računa sa kim će partije za koje glasaju biti u postizbornoj koaliciji.

“Pretpostavljam da birači Pokreta Evropa sad, Demokrata ili Ure nijesu znali da će 35 odsto funkcija u Glavnom gradu nakon izbora pripasti Demokratskom frontu”, navodi Mugoša.

Mugoša smatra da inauguracija novoizabranog predsjednika države treba da bude na Cetinju.

“Taj svečani čin pripada Prijestonici Crne Gore zbog njenog istorijskog i kulturnog značaja. S druge strane, sama rezidencija je na Cetinju, gdje prima akreditivna pisma od novoimenovanih ambasadora”, navodi Mugoša.

Sagovornik Gradske TV ističe da nije pristalica da političari procjenjuju bezbjednosnu situaciju, ali ni negativnog odnosa prema Cetinju i Cetinjanima i određenoj vrsti marginalizacije grada.

POLITIKAInauguracija Milatovića da bude na Cetinju
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite