18.1 C
Podgorica
Četvrtak, 29 Februara, 2024
spot_img

Identifikovane osobe koje su sjedjele tokom intoniranja himne, protiv njih će biti pokrenut postupak

Postupajući po mojoj prijavi, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić identifikovali su dvije osobe koje se sjedjele tokom intoniranja državne himne Crne Gore na svečanosti javne ustanove Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom u Nikšiću, kaže za Antenu M Aleksandar Saša Zeković, član GI “21. Maj” i samostalni odbornik u Skupštini Glavnog grada Podgorice.

“Obaviješten sam, zvanično, da će protiv njih pred nadležnim sudom biti pokrenut prekršajni postupak jer su se u njihovim radnjama stekli elementi prekršaja iz člana 21 stav 5 Zakona o javnom redu i miru”, navodi Zeković.

Oni, kako kaže, shodno važećim propisima, trebalo bi da budu kažnjeni novčanom kaznom od 700 do 2.000 eura.

“Nakon inicijalne prijave prema Upravi policije i Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, izvršio sam i njenu dopunu dostavljajući podatke o identitetu lica, J.M. i M.G, koje nijesu odali počast državnoj himni.

Pozdravljam brzu i profesionalnu reakciju policijskih službenika i rukovodilaca u Regionalnom centru policije “Zapad” koji podupiru vladavinu prava i poštovanje zakona, u svakoj situaciji, bez obzira na sve naše ideološke i druge razlike”, zaključuje Zeković.

Podsjetimo, 3. juna prilikom obilježavanja 13. godišnjice rada Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom, predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević napravio je skandalozni gest – držao je ispruženi srednji prst tokom intoniranja himne Crne Gore. Ubrzo se pojavio i snimak na kojem se vide dvije osobe koje tokom intoniranja himne sjede u posljednjim redovima.

antenam

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite