14.9 C
Podgorica
Četvrtak, 18 Aprila, 2024
spot_img

HRV: Vandalizam u Donjoj Lastvi

Najoštrije osuđujemo vandalizam koji se rano jutros dogodio u Donjoj Lastvi, saopšteno je iz Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore. 

“Naime, nekolicina osoba iz tri automobila nikšićke registracije jednog kombija kotorskih registarskih oznaka s fantomkama na glavi jutros su prekrečile mural postavljen od strane navijača Hajduka prije neki dan. 

Mural ni na koji način nije provokativan, što se može vidjeti iz priložene fotografije, te ne vidimo razloga za ovakav vandalski čin, koji najoštrije osuđujemo i pozivamo nadležne organe, prije svega Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore, da u što kraćem roku otkriju i energično kazne vinovnici i počinitelji ovog nemilog i ničim izazvanog čina”, navode u saopštenju. 

Napominju da smo svi svjedoci toga da u Tivtu niz drugih murala stoji neoštećeno, a ovaj čin svakako ne pridonosi duhu međuetničke tolerancije u Tivtu.

“Dodajmo da se nadamo da nas fantomka ne treba asocirati na neka vremena za koja smo mislili da su iza nas.  

Ovim našim obraćanjem osim od Ministarstva unutarnjih poslova Crne Gore, tražimo i od Ombudsmana da sukladno svojim ovlaštenjima utječe ne bi li se ovakvi šovinistički ispadi manje  ponavljali u javnom prostoru Crne Gore”, navodi se u sopštenju koje potpisuje Zvonimir Deković, predsjednik Vijeća.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite