31.7 C
Podgorica
Utorak, 25 Juna, 2024
spot_img

Građani donirali oko 18 hiljada eura

Građani su putem elektronskog servisa „Doniraj i ti“ Nacionalnom koordinacionom timu za zarazne bolesti (NKT) donirali 17,83 hiljade eura, saopšteno je iz Ministarstva javne uprave (MJU).

Kako su naveli iz tog resora, putem servisa „Doniraj i ti“ građani, privreda, dijaspora i svi ostali zainteresovani mogu da doniraju novac NKT-u na siguran način.

Nakon realizovane donacije, kako su dodali, svaki donator dobija poruku o uspješno realizovanoj donaciji.

„Za samo četiri dana putem elektronskog servisa „Doniraj i ti“, na sajtu www.coronainfocg.me, građani su donirali 17,83 hiljade eura. U istom periodu ostvareno je 24.313 posjeta“, rekli su iz MJU.

Zvanični sajt Vlade, NKT-a i MJU za informacije i preporuke u vezi sa pandemijom virusa korona pušten je u rad u srijedu.

Cilj je, kako je ranije saopšteno, da se na jednom mjestu nađu tačne, pravovremene i korisne informacije o epidemiološkoj situaciji u državi, mjere Vlade, odluke NKT-a, naredbe i preporuke Ministarstva zdravlja, relevantni podaci Instiuta za javno zdravlje (IJZ) i Kliničkog centra, kao i druge informacije iz kredibilnih i zvaničnih izvora.

Na sajtu su dostupne sve informacije o virusu korona i aktivnostima koje preduzimaju državni organi u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji.

Kako su naveli iz MJU, svakodnevno se ažuriraju statistički podaci IJZ o broju zaraženih u realnom vremenu.

Sajt sadrži i sve informacije važne za život građana u uslovima epidemije koje se takođe ažuriraju svakodnevno.

„Na sajtu se mogu naći informacije kako zaštiti sebe i druge, kako organizovati život od kuće, a sadrži i čitav set preporuka, tekstova i savjeta koji dolaze od eminentnih psihologa u Crnoj Gori, koji su sa zadovoljstvom prihvatili da volonterski pomognu građanima“, dodaje se u saopštenju.

MINA

DRUŠTVOGrađani donirali oko 18 hiljada eura
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Da turisti vide đe dolaze /FOTO/

Grupa cetinjskih aktivista i patriota postavlia je državne zastave na novim lokacijama na putnom pravcu Cetinje - Budva. "Takođe će biti obnovljene zastave na putu...

Tragedija na rijeci Zeti: Utopila se jedna osoba

Ronioci Regionalnog centra iz Bijele trenutno tragaju za tijelom stranog državljanina koji se utopio u rijeci Zeti kod Rogama, saopšteno je portalu RTCG iz...

Beranac dobio 20 dana zatvora za izazivanje udesa u alkoholisanom stanju

G.V. (42) iz Berana osuđen je na 20 dana zatvora i novčanu kaznu od 120 eura zbog izazivanja saobraćajne nezgode pod dejstvom alkohola, saopštio...

Fakultet za crnogorski jezik i književnost ugostio slovačkog ambasadora

Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) juče je ugostio Borisa Gandela, ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori. Sastanak kojem je prisustvovao i savjetnik...
Ne propustite