16.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 27 Maja, 2024
spot_img

Gotov projekat: Izgradnja Klinika za infektivne bolesti i dermatovenerologiju čim se bude moglo

Na heliodromu Kliničkog centra Crne Gore predsjedniku države Milu Đukanoviću u prisustvu ministra odbrane Predraga Boškovića i direktora KCCG Jevta Erakovića predstavljeni su medicinski kapaciteti helikopterske jedinice VCG.

Riječ je o intenzivnoj jedinici sa kojom su, po najsavremenijim standardima, opremljeni helikopteri VCG i stavljeni na raspolaganje građanima, odnosno potrebama KCCG.

Đukanović je kazao da je to odličan primjer veoma kvalitetne saradnje Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore sa zdravstvenim sistemom, odnosno KCCG kao krovnom institucijom.

„Obradovan sam što smo i na ovaj način potvrdili da je Crna Gora zemlja permanentno rastućih kapaciteta, koji su usredsređeni na pružanje sigurnosti građanima. Ovo je prilika da, uz poštovanje za ono što je uradio KCCG, još jednom potenciramo ogromnu ulogu koju je Vojska Crne Gore odigrala i u ovoj kriznoj situaciji“, poručio je Đukanović, koji se prilikom obilaska KCCG obratio i vojnicima koji obezbjeđuju tu ustanovu.

„Treba podsjetiti da je oko 200 ljudi stalno angažovano u obezbjeđenju zdravstvenih objekata i karantina. Danas možemo da svjedočimo da je zaista Vojska bila i dalje jeste jedan važan faktor ovako dobrih rezultata koje je država Crna Gora do sada ostvarila“, istakao je on.

Ministar odbrane Predrag Bošković zahvalio je na prilici da se javnosti predstavi ono što MO, odnosno Generalštab VCG radi, a što je značajna investicija za Vojsku, ali i kompletan zdravstveni sistem naše zemlje.

„Medicinska oprema za helikoptersku jedinici koštala je ukupno 290 hiljada eura. Sada imamo najbolji mogući servis za unesrećene kada je region u pitanju. Posebno smo ponosni na to što smo ovu aktivnost realizovali u kratkom roku i moram reći da je to pravi primjer veoma kvalitetne saradnje dvije institucije u Crnoj Gori“, kazao je Bošković i dodao da je VCG u prethodnom periodu s punim pravom stekla epitet institucije kojoj se možda i najviše vjeruje u Crnoj Gori, što su i istraživanja pokazala.

„Svi mi u MO smo neizmjerno zahvalni Predsjedniku Crne Gore, Vladi, na čelu sa premijerom, za razumijevanje što smo u prethodnom periodu investirali značajna sredstva u podizanje, modernizaciju i opremanje VCG, kako bi mogla da odgovori i ovoj trećoj misiji, koja je danas najvažnija, kada se susrijećemo sa jednom ovakvom krizom“, istakao je Bošković.

On se zahvalio pripadnicama i pripadnicima VCG na nesebičnom trudu koji svakodnevno ulažu i istakao da ovo nije kraj borbe, već da svi zajedno moramo istrajati, dakle, bez opuštanja, kako bismo potvrdili dobre rezultate koje su dale institucije.

Direktor KCCG Jevto Eraković je kazao da nova oprema, koju je pribavila VCG, zdravstveni sistem čini mnogo jačim, uspješnijim i efikasnijim. „Radi se o intenzivnoj jedinici koja se nalazi u okviru helikoptera Bell VCG i koja omogućava našoj interventnoj ekipi, našim anestezilozima i anestetičarima da u svakom trenutku i na svakom mjestu u Crnoj Gori pruže adekvatnu profesionalnu i najbolju moguću zaštitu i tretman svih građana Crne Gore“, kazao je Eraković i u ime svih zdravstvenih radnika zahvalio na doprinosu Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore.

Eraković je, kao i Predsjednik Crne Gore, istakao da nije vrijeme za opuštanje, jer borba sa koronavirusom nije završena. Đukanović je tom prilikom najavio i novi razvojni projekat u koji će se krenuti čim se za to stvore uslovi. Naime, riječ je o izgradnji Klinika za infektivne bolesti i dermatovenerologiju u krugu KCCG, za šta je završen glavni projekat i gotovo zaokružena finansijska konstrukcija.

DRUŠTVOGotov projekat: Izgradnja Klinika za infektivne bolesti i dermatovenerologiju čim se bude...
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Užas u Tivtu: Pas vezan tegom i bačen u more, spašen zahvaljujući brzoj reakciji građana

Danas je na Župi kod Tivta otkrivena šokantna scena koja je izazvala uznemirenost među građanima. Jedan pas je pronađen vezan za teg od 20...

Opština Zeta raspisala konkurs za izradu grba

Na osnovu Odluke o imenovanju predsjednika i članova Komisije za pripremu predloga simbola Opštine Zeta, Komisija za pripremu predloga simbola Opštine Zeta, dana 24....

Zeković: Crna Gora je jedna jedina – majka

Poznati kantautor, pjesnik i kompozitor Momčilo Zeković Zeko gostujući u emisiji “Na kraju dana” govorio je o atmosferi 21. maja na Cetinju i opisao...

Etički odbor UCG pokrenuo postupak nakon vulgarnih komentara u televizijskoj emisiji, najstroža kazna – javna osuda u Biltenu

Etički odbor Univerziteta Crne Gore pokrenuo je postupak u kojem će se istražiti ponašanje profesora Filozofskog fakulteta Aleksandra Stamatovića, koji je u emisiji na...
Ne propustite