12 C
Podgorica
Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img

Gojković u Cetinjskom manastiru: Čast mi je ovdje biti, hvala na blagoslovu, reprezentaciji to mnogo znači

U Cetinjskom manastiru danas je služena Sveta arhijerejska liturgija, kojom je načalstvovao NJegovo visokopreosveštenstvo Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, Episkop karakaski i južnoamerički Jovan, sa sveštenstvom, monaštvom i vjernim narodom.

Nakon Svete liturgije, Mitropolit Amfilohije je pozdravio gospodina Vladimira Gojkovića, selektora vaterpolo reprezentacije Crne Gore, nosioca ordena zlatnog lika Svetog Petra Lovćenskog Tajnovidca, čestitavši na bronzanoj medalji. Takođe je pozdravio i njegovog oca Nikšu, koji je takođe prisutan, a koji je nosioc ordena Svetoga Kralja Milutina.

Mitropolit je selektoru Gojkoviću i cijeloj reprezentaciji „koja je proslavila i sebe i cijelu Crnu Goru“, kako je rekao, dodijelio ikonu Svete Bogorodice Filerimske. Blagosovio je cijelu reprezentaciju, poželjevši da ih štiti majka Božija, te da nam donose medalje i pobjede sa budućih takmičenja.

Selektor Vladimir Gojković, zahvalio se u ime reprezentacije na časti i ukazanoj pažnji, izrazivši zadovoljstvo što je bio prisutan na današnjem liturgijskom sabranju, naglasivši da mu podrška i blagoslov Crkve mnogo znači, kao i cijeloj vaterpolo reprezentaciji.

IZVOR: MITROPOLIJA.COM

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite