20.8 C
Podgorica
Srijeda, 28 Februara, 2024
spot_img

Gojković pred Španiju: Da probamo da napravimo iznenađenje

Pobjedom nad Rumunijom u nedjelju, crnogorski vaterpolisti prebrinuli su brige u vezi sa plasmanom na Olimpijske igre u Parizu, ali još uvijek nisu rekli posljednju riječ na Svjetskom šampionatu u Dohi.

“Ajkule” u sjutrašnjem četvrtfinalu izazivaju Španiju, aktuelnog evropskog šampiona.

“Mislim da možemo samo da dobijemo mnogo od ove utakmice i želio bih da do kraja susreta izdržimo, budemo u egalu i da probamo da napravimo iznenađenje”, poručio je selektor Gojković.

Crna Gora je nedavno osjetila snagu Španije, na EP u Hrvatskoj. “Furija” je slavila 14:12, ali naši nisu bili daleko od iznenađenja.

“Izuzetna su selekcija – individualno i ekipno. Fenomenalno je organizivana i sugurno ti rezultati nisu slučajni”, istakao je Gojković.

Kako protiv takvog tima?

“Nije teško spremati se za njih – jednostvano morate da budete fokusirani 32 minuta i moramo da budemo blizu našeg maksimuma sa svih 13 igrača koji budu u protokolu”, kaže Gojković.

Crnogorski selektor prokomentarisao je i odlazak na Igre u Parizu.

“Po mom mišljenju veliki uspjeh – za crnogorski vaterpolo i crnogorski sport. Vaterpolo peti put zaredom ide na Olimpijske igre i mislim da je to iz sredine u kojoj smo zaista veliko ostvarenje”, rekao je selektor i dodao:

“Moram da im čestitam ponovo, ogroman je stres kad se dva mjeseca spremate za jedno tekmičenje, a mi smo to sada u manje od mjesec radili za dva. Srećni smo i sve to može da bude samo dodatni impuls u njihovim karijerama i motiv da budu još bolji”, zaključio je Gojković.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite