22.9 C
Podgorica
Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img

GI 21.maj: DPS hronično zaglavljen u nemoći i kukavičluku

Crnogorske stranke, njihovi čelnici i brojni stranački abonenti devastirali su državu i srozali društvo, saopšteno je iz Građanske inicijative 21.maj.

“Vladajuće stranke iz tzv.avgustovske većine, osim što su beogradske marionete i lakeji spske crkve, višestruko su dokazali da su neznalice i replikanti najgorih praksi iz vremena DPS-a. Zato im je jedino preostao slaboumni “argument” kojim sebe brane tako što govore “a šta je DPS radio”. Time svoju nesposobnost relativizuju putem “spasonosnog” poređenja sa manama prethodne vlasti”, navodi GI 21.maj.

S druge strane, dodaje, ovakva opozicija, “koja ima i tu nesreću da je opadajući DPS  još uvijek najbrojnija oponirajuća stranka, ključni je oslonac vladajućih diletanata”.

“Dok su sve manje opozicione stranke odavno upitne sa stanovišta bilo kakvog šireg smisla, dotle je DPS hronično zaglavljen u nemoći i kukavičluku. Umjesto da se u toj partiji makar dvoje ljudi odvaži i zatraži raskid sa kompromitujućim dijelom Đukanovićevog nasljeđa, kao i sa sumnjivim kolegama i mutnim pokroviteljima koji tu partiju guraju u propast, svjedoci smo da ova stranka i dalje izigrava dogmatičnog čuvara državotvornih tekovina”, ističe se u saopštenju.

Pritom, navode, svaki kritički osvrt na račun Đukanovića koji “umjesto da oslobodi javnost svog prisustva iza kulisa i dalje upravlja strankom, njegove apologete žele predstaviti kao atak na “suverenističko jedinstvo”.

“I to uprkos činjenici da je upravo DPS svojom monopolskom, manipulatorskom i kleptokratskom politikom podrio državne i nacionalne interese i predao Crnu Goru u ruke mlađanih populista, Porfirijevih doušnika i Vučićevih marioneta”, navodi GI 21.maj.

Zato je, ističu, bitno da, dok većina građana “ne progleda”  ova politička klasa bude predmet bespoštedne kritike što uključuje i ignorisanje izbora u režiji ovakvih stranaka.

“Naravno, uz kritiku je nužno ponuditi i progresivna rješenja koja će pružiti šansu da se crnogorska država oporavi i postane dio EU. Međutim, ono što je sigurno to je da ovakve partije iz vlasti i opozicije i njihovi lideri nijesu i ne mogu biti dio progresivnih rješenja. Oni su bili i ostali dio problema koga se treba što prije osloboditi”, zaključuje se u saopštenju.

POLITIKAGI 21.maj: DPS hronično zaglavljen u nemoći i kukavičluku
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Podnijeta prijava zbog bespravne sječe u Bijelom Polju

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima nastavlja sa borbom protiv bespravnih sječa, a intenzivirane kontrole terena daju iz dana u dan sve bolje rezultate,...

Porfirije i Joanikije primili Nikolu Rokvića nakon hodočašća: Crkva će uvijek podržavati ovakve pregaoce

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije primio je juče u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu Nikolu Rokvića, članove njegove porodice i najbliže saradnike. Odmah po...

FOTO: Knežević obavijestio Čađenovića da je zabranu Belivuku i Miljkoviću skinuo menadžment Uprave policije

Bivši pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević, obavijestio je svojevremeno bivšeg specijalnog tužioca Sašu Čađenovića o tome da su zabranu ulaska u Crnu Goru...

Ministarstvo zdravlja pokreće izradu studije izvodljivosti za Univerzitetski klinički centar uz podršku FASEP granta

Ministarstvo zdravlja Crne Gore pokrenulo je izradu Studije izvodljivosti za izgradnju novog Univerzitetskog kliničkog centra, koji će biti finansiran putem FASEP granta (fonds d’études...
Ne propustite