31.7 C
Podgorica
Utorak, 25 Juna, 2024
spot_img

EPISKOPIJA KP: Farsi je došao kraj

Saopštenje za javnost EPISKOPIJE KOTORSKO-PRIMORSKE prenosimo u cjelini:

Честитамо свим Мирчанима сеоску славу – Марковдан уз жеље да никад више не дозволе превару сличну оној коју су данас доживјели.

Данас је Епископија которско – приморска доживјела још један напад од стране оних који воде Црногорску православну цркву.

Митрополит Михаило је уз помоћ манипулација, које му нијесу стране, служио данас у Цркви Светог Ђорђа на Мирцу, без сагласности надлежног епархијског архијереја, Архиепископа которско – приморског, господина + Симеона. Митрополиту Михаилу су у овом упаду на канонски простор Епископије которско – приморске саслуживали свештеници са Цетиња – Милутин Цвијић и Стефан Марковић.

То је још једна у низу провокација, коју бисмо можда могли прећутати, да се иза ње не крије озбиљан пројекат уништења Црногорске православне цркве, који спроводи Митрополит Михаило лично.

Ћутали смо на вишегодишње подстицање вјерника са подручја наше Епископије на непоштовање надлежних црквених органа у Епископији и тражење површних и погрешних рјешења у произвољним договорима са Митрополитом лично.

Ћутали смо и кад је Митрополит 2020. године покушао са својим кумовима, без нашег знања, изабрати новог предс́едника Православне црквене општине Котор.

Дуго смо ћутали и на бројне друге проблеме унутар Цркве, ради мира у кући, а та кућа је разграђивана из дана у дан, од стране онога ко би требао бити њен домаћин.

Ћутања више неће бити.

Данас је Митрополит Михаило још једном демонстрирао своју деспотију, коју не креира сам, него му је сервирају његови вишедеценијски налогодавци. 

Службом на Мирцу Митрополит је по ко зна који пут показао непоштовање према надлежностима наше Епископије и према Уставу Црногорске православне цркве, што представља озбиљан канонски прекршај.

Уколико је мислио да ће такво његово понашање проћи и овог пута без наше јавне реакције, грдно се преварио.

У наредним данима ћемо се Црногорцима обратити низом саопштења у којима ћемо им објаснити ко је и за кога ради Митрополит Михаило.

Доказе о његовом планском раду на уништењу Црногорске православне цркве смо му већ показали и рекли му у лице пред свједоцима што мислимо о томе, а сада ћемо то подијелити и са црногорском јавношћу.

Молимо Митрополита Михаила и његове блиске сараднике да нас не узнемиравају телефонским путем, јер немамо више о чему причати.

ReligijaEPISKOPIJA KP: Farsi je došao kraj
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Da turisti vide đe dolaze /FOTO/

Grupa cetinjskih aktivista i patriota postavlia je državne zastave na novim lokacijama na putnom pravcu Cetinje - Budva. "Takođe će biti obnovljene zastave na putu...

Tragedija na rijeci Zeti: Utopila se jedna osoba

Ronioci Regionalnog centra iz Bijele trenutno tragaju za tijelom stranog državljanina koji se utopio u rijeci Zeti kod Rogama, saopšteno je portalu RTCG iz...

Beranac dobio 20 dana zatvora za izazivanje udesa u alkoholisanom stanju

G.V. (42) iz Berana osuđen je na 20 dana zatvora i novčanu kaznu od 120 eura zbog izazivanja saobraćajne nezgode pod dejstvom alkohola, saopštio...

Fakultet za crnogorski jezik i književnost ugostio slovačkog ambasadora

Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) juče je ugostio Borisa Gandela, ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori. Sastanak kojem je prisustvovao i savjetnik...
Ne propustite