15.9 C
Podgorica
Utorak, 16 Aprila, 2024
spot_img

Džaba ste krečili: Na Cetinju nije bilo albanske zastave

Pojedini srpski, ali i neki naši domaći mediji, i večeras serviraju lažnu vijest da se na današnjem skupu na Cetinju vijorila albanska zastava. Očevici za CdM demantuju ovakve navode, tvrdeći da je zastava koju srpski mediji koriste za  spin zapravo crnogorska, ali da je riječ o zastavi iz 93. godine, te da je to potvrdio i  njen vlasnik.

Na fotografijama kojima manipulišu pojedini domaći i srpski mediji ne vidi se da je, kako oni tvrde, u pitanju albanska zastava.

Fotografija kojom manipulišu pojedini mediji

Ipak, na fotografiji koju je dobio CdM, očito je da nije riječ o albanskoj već o crnogorskoj zastavi.

Građani Cetinja, ali i iz drugih gradova, danas su se okupili u Prijestonici kako bi pristalicama Srpske crkve glasno i jasno poručili da za njih “nema šetnje na Cetinju”, te da su svetinje crnogorske.

<<<Pogledajte kako Cetinje brani crnogorske svetinje>>>

Sa skupa je poručeno da je Cetinje tu da sačuva obraz Crne Gore.

“Cijeloj Crnoj Gori od Pljevalja pa do mora želimo što i sebi-mir, spokoj, da smo svoj na svome i da su svetinje crnogorske. Kad su crnogorske, onda su svetinje svih nas, svakog građanina Crne Gore, koji s načinom, mirno i dostojanstveno u njih uvijek jeste i biće dobrodošao”, poručeno je sa skupa.

Srpski mediji ponovo su se aktivirali u kampanji protiv Crne Gore i usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.  Za skup na Cetinju pišu da su crnogorski nacionalisti organizovali protest kojim su podržali otimanje hramova Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Jasno je da je vijest lažna, ali nije prvi put da se plasira. Sedmicama traje hajka na Crnu Goru koja dolazi iz susjedne zemlje, a sve zbog prava suverene države da pitanje imovine uredi Zakonom.

Državni vrh Crne Gore jasno je poručio da nema govora o bilo kakvom otimanju bilo čije imovine, ali i da Zakon nećže biti povučen kako to traži Srpska pravoslavna crkva.

Lažne vijesti ozbiljna su prijetnja sa kojom se u poslednje vrijeme suočava Crna Gora.

cdm.me

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite