29.8 C
Podgorica
Srijeda, 12 Juna, 2024
spot_img

Đurović: Pitanje Ustavnog suda moramo riješiti 22. novembra, raspoloženja za dogovor ima

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović je kazala da smatra da se deblokada Ustavnog suda treba riješiti 22. novembra.

“Treba da razgovaramo je i da li smo spremni da dobijemo novu Vladu ili da se dogovorimo o datumu vanrednih izbora”, kazala je ona novinarima nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima parlamentarnih partija.

Današnji sastanak su napustili lideri DF-a Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević jer se pozivu nije odazvao predsjednik Crne Gore i lider DPS-a Milo Đukanović.

“To je politički stav grupacija i cijenim da su svi koji su bili imali priliku da iznesu stav. Ovo je prvi od sastanaka koji će biti sazvan na nivou predsjednika stranaka”, istakla je ona.

Prema njenim riječima, ljetos je fokus bio na Ustavnom sudu, Sudskom savjetu, izbornom zakonodavstvu, a stidljivo se govorilo oko VDT-a.

Ona poručuje da pitanje Ustavnog suda smatra prioritetnim.

“Moramo ga riješiti 22. novembra a sva ostala pitanja mogu biti predmet dubljeg dijaloga. Treba razgovarati i jesmo li u Crnoj Gori spremni da institucionalni dobijemo novu vladu. Vidjećemo da li se to može desiti kroz prelaznu vladu, kako se danas govorilo na sastanku, ili su rješenje vanredni izbori. Vrijeme je da postanemo svjesni svoje uloge i da se ponašamo u skladu sa izbornim rezultatima od avgusta 2022. godine”, naglasila je Đurović.

Najavila je da će prije 22. novembra biti sazvana nova sjednica na nivou predsjednika partija.

Upitana da li je prihvatljivo da izmjene zakona o predsjedniku budu povučene ukoliko DPS glasa za sudije Ustavnog suda, Đurović je odgovorila da nije bilo direktnog izjašnjavanja po pitanju bilo čijeg zahtjeva.

“Svi su uglavnom ostali pri svojim stavovima, ali sam primijetila da ima raspoloženja za razgovor”, zaključila je Đurović.

cdm

POLITIKAĐurović: Pitanje Ustavnog suda moramo riješiti 22. novembra, raspoloženja za dogovor ima
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

KIC ZETA: Mališani iz vrtića  “Zvezdani vrt” prisustvovali edukativnoj radionici

Mališani iz vrtića  “Zvezdani vrt” prisustvovali su edukativnoj radionici pod nazivom “Reciklaža nije gnjavaža”. Predavači Maja Stojanović i Milica Šanović upoznale su djecu sa osnovnim...

Šimun: Izgradnjom nove bolnice ispisujemo modernu istoriju zdravstva u Pljevljima

Raspisan je tender za izradu tehničke dokumentacije, kao i za izvođenje radova na izgradnji nove Opšte bolnice u Pljevljima po principu ,,projektuj i izgradi”....

Bratić: Smjene 140 direktora obrazovnih ustanova bile zakonite

Kritike na račun mog rada u 42. Vladi Crne Gore dolaze od nevladinih organizacija koje su smještene u zgradi BEMAX-a, a za kupovinu ili...

Neradni dani povodom Kurban Bajrama 16,17. i 18. jun

Povodom predstojećeg vjerskog praznika – Kurban Bajrama, za zaposlene islamske vjeroispovjesti neradni dani su 16, 17. i 18. jun, saopšteno je iz Ministarstva rada...
Ne propustite