13.8 C
Podgorica
Srijeda, 17 Aprila, 2024
spot_img

Đukanović: Današnja vlast kritičku misao očigledno ne trpi i na našu kolektivnu nesreću poprima oznake diktature, totalitarizma i represije

U društvu koje teži napretku, kritika vlasti i kritičari vlasti su dodatna snaga i činilac demokratskog razvoja, poručio je bivši predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović. Kritička misao, ocjenjuje Đukanović, odgovornu i sposobnu vlast čini boljom, a ova današnja je, kako je kazao, očigledno ne trpi.

“U protekle tri godine malo je aktera na javnoj sceni Crne Gore očuvalo nezavisnost i nepristrasnost, izoštrilo kritičku misao uprkos sve učestalijim direktnim napadima nosilaca vlasti, kao što su to činili pojedine NVO, novinari, umjetnici, intelektualci”, naveo je Đukanović na Tviteru.

Možemo se, kaže, saglasiti sa njihovim ocjenama ili ne.

“Možemo i bilo bi poželjno o tome sa njima i voditi dijalog. Ali moramo, posebno ako smo nosioci državnih funkcija poštovati njihovu nezavisnost i osigurati njihovo pravo na slobodno djelovanje, bez zastrašivanja i prijetnji. Samo takvo crnogorsko društvo će biti organski dio evropske porodice”, naglasio je bivši predsjednik Crne Gore.

Kritička misao, smatra Đukanović, odgovornu i sposobnu vlast čini boljom.

“Ova današnja takvu misao očigledno ne trpi i na našu kolektivnu nesreću poprima oznake diktature, totalitarizma i represije. Sve pod okriljem nečije borbe za pravdu, na silu, mimo zakona i demokratskih standarda”, poručio je Đukanović.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite