17.7 C
Podgorica
Petak, 19 Aprila, 2024
spot_img

ĐUKANOVIĆ: Ako nas na silu pripoje Zeti blokiraćemo saobraćajnice!

Ako se bude išlo ka tome da nas na silu odvoje mi ćemo početi sa blokadama- zatvorićemo kružni tok ka Voliju, poručuje Jadranko Đukanović, sekretar MZ u izjavi za DAN.

Stanovnici Dajbaba neće dozvoliti da dio njihove mjesne zajednice bude pripojen Opštini Zeta, a u slučaju da se bude išlo ka tome da nas na silu odvoje mi ćemo blokirati kružni tok ka Voliju, poručio je Jadranko Đukanović, sekretar MZ. Đukanović je naveo da su usmjeno razgovarali sa stanovnicima Dajbaba koji su izričiti u stavu da ne žele pripajanje novoosnovanoj opštini, ali i da će njihov konačan sud saslušati na sastancima koje će organizovati naredne sedmice.

Da se dio Dajbaba pripoji Opštini Zeta sredinom avgusta tražio je Demokratski front kroz amandmansko djelovanje na izmijenjeni Zakon o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i Zakon o Glavnom gradu na osnovu kojih je Zeta dobila status samostalne opštine.

Đukanović ističe da su već usmeno razgovarali sa mještanima Dajbaba. Oni su se kako je kazao, negativno izjasnili po tom pitanju.

– Mi smo usmeno razgovarali sa mještanima i oni su se negativno izjasnili po pitanju pripajanja dijela naše mjesne zajednice Opštini Zeta. Ne znam da li bi dva ili tri odsto stanovnika glasalo za pripajanje novoosnovanoj opštini. Traženo je da se Zeti pripoji samo sjeverni dio, a to je Industrijska zona u koju spada Kombinat aliminijuma. Granica toga poteza je manastir Dajbabe. Oni to traže, ali mi poručujemo da to ne mogu dobiti. Dajbabe su uvijek pripadale Podgorici i čudno nam je da neko traži cijepanje naše mjesne zajednice. Do sada niko to pitanje nije potegao – naveo je Đukanović.

On navodi da će Opština Zeta i bez Dajbaba biti bogata opština.

–Imaće aedrom, Plantaže, Skadarsko jezero ali ipak mi smo u poziciji da tražimo da ostanemo tu iz više razloga. Sad ćemo početi sastanke sa građanima. Primiču se i lokalni izbori tako da se nadam da ćemo mi uoči izbora imati završenu anketu sa građanima u slačaju da bude referendum. Nama je signalizirano da bi taj referendum trebao da bude zajedno da lokalnim izborima. Mi poručujemo da ako se bude išlo ka tome da nas na silu odvoje mi ćemo početi sa blokadama- zatvorićemo kružni tok ka Voliju i bićemo uporni u tome da budemo tamo gdje mi odlučimo, a ne gdje oni žele da nas pripoje – poručuje Jadranko Đukanović, sekretar MZ Dajbabe.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite