18.1 C
Podgorica
Četvrtak, 29 Februara, 2024
spot_img

“Država da reaguje, obezbjediti vještački snijeg”

Kolašin i Žabljak se ovih dana ne mogu pohvaliti dobrom turističkom sezonom. Najznačajniji zimski turistički centri u Crnoj Gori, umjesto da vrve od posjetilaca,bilježe katastrofalne rezultate, saopšteno je iz SNP-a.

Navode da informacije sa terena govore da je prisutno masovno otkazivanje aranžmana usred sezone, te da su zbog nedostatka snijega skijališta još zatvorena.

U SNP-u navode da državni organi olako shvataju cijelu situaciju.

„Umjesto da urade nešto na obezbjeđenju sistema vještačkog osnježavanja, koji godinama uzalud čekamo, oni gledaju u nebo i nadaju se snijegu koji će popraviti bilanse. Nažalost, to je nešto što se godinama dešava“, poručuju iz SNP-a.

Ističu i da takav odnos prema turizmu u državi koja gotovo cijeli svoj razvoj zasniva na ovoj privrednoj grani je više nego, kako ističu u SNP-u, nedopustiv.

Socijalistička narodna partija smatra da može i mora mnogo bolje, da Crna Gora ima kadar posoban da odgovore na izazove sa kojima se suočavamo.

„Umjesto onih koji će za svaki neuspjeh pronaći opravdanje, a izbjeći da preuzmu odgovornost, vrijeme je za ljude koji su spremni da sve svoje kapacitete stave u službu napretka države i obezbjeđenja dobrobiti građana“, zaključuje se u saopštenju SNP-a.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite