11.9 C
Podgorica
Petak, 1 Marta, 2024
spot_img

Drašković: Sveštenici Crkve Srbije u Crnoj Gori propovijedaju mržnju, zlo i zavadu

Crkva Srbije pretvara se od organizacije koja treba da propovijeda ljubav i utjehu u organizaciju koja propovijeda mržnju i neistine, ocijenio je političar i književnik Vuk Drašković u emisiji “Aritmija” Gradske televizije, autorke Tamare Nikčević.

Crkveni vrh je, ističe Drašković, potpuno odstupio od svoje duhovne funkcije i bavi se stvarima kojima ne bi trebalo – prekrajanjem granica, školski programima i seksualnom orijentacijom ljudi.

Naročito me plaši što patrijarh najveće pravoslavne crkve, u trenutku kada vojska Vladimira Putina kreće da ubija i ruši Ukrajinu, blagosilja taj zločin i govori da je to borba protiv zla, protiv sotone”, kazao je Drašković.

Dodaje da osjeća stid zbog svega što Crkva Srbije govori i radi. Ta organizacija je, kaže, doživjela najveći pad od kada postoji, a posljedice su užasne.

U toj poslednjoj deceniji XX veka niko iz SPC, sa vrha njenog, nije nikada osudio nijedan zločin nanet rukom nekog Srbina, nije pustio suzu ni za jednim ubijenim detetom, a samo u Sarajevu sa onih brda granatama je ubijeno više od 1.000 dece. Nema, nema ni jedne jedine osude. Imali smo nešto sasvim drugo – da sveštenici uzimaju oružje, da blagosiljaju zločine”, ističe Drašković.

Početkom devedesetih činilo mu se da su Crnogorci, koji u hramove ulaze sa kapom na glavi i cigaretom u ustima, obezboženi, ali danas, naglašava, misli drugačije.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite