32.9 C
Podgorica
Nedjelja, 23 Juna, 2024
spot_img

Drama na letu Norwegian Air za Split: Putnik pokušao upasti u pilotsku kabinu

U nedjelju ujutro, na aerodromu Gardermoen u Oslu, odvijala se prava drama kad je nepoznata osoba pokušala da na silu uđe u pilotsku kabinu aviona kompanije Norwegian Air koji je trebao poletjeti za Split u 6:50. Nakon neuspjelog pokušaja, osoba se zaključala u toaletu na zadnjem dijelu letjelice.

Norveška policija je kasnije identifikovala osobu kao 23-godišnjeg državljanina Hrvatske. Motivi ovog čina za sada ostaju nepoznati.

Većina putnika, koji su uglavnom putovali na odmor u Dalmaciju, nije bila svjesna vanredne situacije, čak ni oni koji su sedjeli bliže prednjem dijelu aviona. „Avion je već bio krenuo prema pisti kada je iznenada zaustavljen. Pilot je najavio tehničke probleme i potrebu za zaustavljanjem. Policija je ubrzo ušla, a nakon kratkog razgovora se uputila prema zadnjem dijelu gdje se osumnjičeni bio zaključao“, rekao je Senad Bišćević, jedan od putnika, za Slobodnu Dalmaciju.

Situacija je eskalirala kada je grupa putnika pokušala da vidi šta se dešava, ali nije bilo jasno da li su policajci nasilno ušli u WC ili je osoba sama izašla. “Trojica policajaca su ga s lisicama na rukama odveli preko piste u zgradu aerodroma“, dodao je Bišćević.

Policija je potvrdila da dotični nije bio pod uticajem alkohola ili drugih opijata, ali za sada nije poznato šta su bile njegove krajnje namjere.

Nakon što su sređene sve formalnosti, let za Split je nastavljen oko devet sati, sa dva sata kašnjenja. Kompanija Norwegian Air uputila je izvinjenje putnicima zbog neugodnosti.

SVIJETREGIONDrama na letu Norwegian Air za Split: Putnik pokušao upasti u pilotsku...
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Fakultet za crnogorski jezik i književnost ugostio slovačkog ambasadora

Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) juče je ugostio Borisa Gandela, ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori. Sastanak kojem je prisustvovao i savjetnik...

Šimun: Pregovaramo, pacijenti će moći da obave transplantacije; Stanojević: Puni smo optimizma

Pacijenti koji čekaju transplantaciju planirali su jutros protest ispred Ministarstva zdravlja u Podgorici, ali su odustali od njega nakon što ih je ministar zdravlja...

Počinje ljeto: Sjutra će dan trajati 15 sati i 35 minuta

Sjutra je ljetnja dugodnevica, koja predstavlja najduži dan u godini i označava početak ljeta. Tada Sunčevi zraci padaju pod pravim uglom na sjeverni povratnik i...

Međunarodni kraft festival 21. i 22. u Budvi: Susret crnogorskih i evropskih proizvođača

Međunarodni „Craft Sea Fest“ biće održan 21. i 22. juna u Budvi, u coworking space-u „ITBranchHouse“ u Tre Canne. Na ovom festivalu proizvode će...
Ne propustite