11.7 C
Podgorica
Petak, 19 Aprila, 2024
spot_img

DPS: Perović priznao da su litije zapravo politički protest

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović, priznao je u intervjuu za RTS,  ono što mi od  početka tvrdimo – da crkveni protesti jesu politički, saopšteno je iz DPS-a.

On je komentarisao da mnogi ljudi u njima učestvuju motivisani nekim drugim razlozima, koji prevazilaze Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Ti “drugi motivi”, kako smo već vidjeli, se najčešće svode na mržnju prema sopstvenoj državi i želju da se ona vrati u položaj koji je imala prije obnavljanja nezavisnosti, navode iz DPS-a.

Jer, da je samo Zakon u pitanju, postojala je precizna pravna procedura kojom se neki pravni akt osporava, koju uzgred Mitropolija nije još iskoristila, dodaju oni.

Zato ne samo da je neuvjerljiva tvrdnja da Zakon nije pozadina ovog protesta, nego o tome veoma jasno govore brojni iz prošlosti povampireni kvazi analitičari koji nas podsjećaju da “pored zapada ima i drugih strana svijeta”, sugerišući zapravo što je krajnji cilj ovih protesta, istakli su iz DPS-a.

I na kraju, kada rektor Cetinjske bogoslovije kaže, da Crkva nije vična da u tolikom broju okuplja narod, nadamo se da to ne služi kao alibi ukoliko dođe do potencijalne eskalacije nasilja, koja ne bi bila prvi put viđena na ovim prostorima. Jer ako se to desi, najmanje će biti važno ko je čemu bio vičan, zaključuju iz ove partije.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite