11.7 C
Podgorica
Četvrtak, 18 Aprila, 2024
spot_img

Dodik: Srbi ne smiju odustati od ideje ujedinjenja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Srbija “najmoćnija” zemlja, a Srbi “najveći narod” na Balkanu, da perspektivno drže najveći dio Balkana, te da ne treba da odustanu od ideje ujedinjenja.

“Republika Srpska i Srbija sa Crnom Gorom, gdje je dominantna srpska zajednica, to je i strateški, i u svakom pogledu, i prostorno, najveći dio Balkana. I zato nama nikada nisu dozvolili kroz istoriju neko ujedinjenje, mada je bilo pristojno da se to uči. Srbi ne smiju da skinu tu ideju iz svog razmišljanja”, istakao je Dodik.

On je rekao da se političari iz Sarajeva bave Srbijom i da stalno govore da je BiH njihova.

“A kako je vaša? Gdje ste vi u Trebinju? Gdje ste u Banjaluci, misleći na vršenje vlasti, gdje ste? Da li vi odlučujete o regulacionim planovama? Da li vi odlučujete ili Srbi? Odlučujemo mi. Kako onda može biti vaša? I moj je svijet. Ja isto svijet prihvatam da je moj. I moja je civilizacija u tom pogledu”, rekao je Dodik za Televiziju “Prva”.

On je naveo da zapadni svijet i dalje drži tu neku “navodnu krivicu Srba”, da je to ono što su Britanci namjerno nametnuli da Srbi imaju ambicije imperijalističke, maltene, te da su se u Sarajevu tome priklonili.

Dodik je rekao da se često viđa sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da se gotovo svaki dan čuju telefonom, da razgovaraju o nacionalnim, narodnim interesima i da nikada ne prave planove protiv trećih.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite